Alo!

Muftija zbog ISIS živi kao Džejms Bond!

OZBILJNO SHVATIO PRETNJE TERORISTA

- Redakcija@alo.rs

Pišu: D. R.- J. Đ.

Muamer Zukorlić, lider SPP-A i narodni poslanik, zbog ozbiljnih pretnji likvidacij­om, koje mu je uputila teroristič­ka organizaci­ja ISIS, živi u stilu čuvenog tajnog agenta Džejms Bonda, saznaje „Alo!“iz dobro obavešteni­h izvora.

Prema rečima našeg sagovornik­a, muftija, osim što ima i privatno, ali i službeno obezbeđenj­e, skoro svakodnevn­o menja lokacije, odnosno stanove u kojima boravi, automobile kojima se vozi, rute kojima se kreće, izbegava komunikaci­ju putem mobilnih telefona, a kada piše poruke, to radi u šiframa...

- Nakon što je na portalu Rumi, koji je pod kontrolom Islamske države, objavljen tekst u kome se poziva na smrt Zukorlića, njegov stil života se u potpunosti promenio. Njega sada obezbeđuju tri bezbednosn­e organizaci­je. Primoran je da često menja lokacije na kojima boravi, odnosno izbegava da se duži vremenski period zadrži na istoj. Takođe je poveo računa i o svom kretanju, te se tokom putovanja, koja su česta zbog poslovnih obaveza, trudi da menja i prevozna sredstva, to jest da ne ide stalno istim automobilo­m. Nikad se ne vraća istim putem kojim je išao... - navodi naš izvor i dodaje da su Zukorliću u pomoć priskočili svi prijatelji i ljudi koji ga podržavaju.

- Nude mu svoje automobile da ih koristi, pa čak mu daju i ključeve od stanova ako treba da prespava u njima. Svi ove pretnje shvataju veoma ozbiljno i žele da on bude na bezbednom - ističe naš izvor.

Kriminolog Zlatko Nikolić za „Alo!“kaže da je uveren da je zbog ovih pretnji Zukorlićev šef obezbeđenj­a preuzeo drastične mere, koje se, dodaje, verovatno ne dopadaju ni samom Zukorliću.

- Kako će se neko obezbeđiva­ti, odlučuje šef obezbeđenj­a te ličnosti i njihovih procena šta je najefikasn­ije. To može svakako biti česta promena automobila, promena stanova, odnosno mesta boravka, maršruta kojima se kreće, izbegavanj­e rutinskih kretanja da bi se onemogućil­o onima koji tu osobu možda prate da se uđe u trag i izvede napad. Za laičku javnost to deluje pomalo paranoično, a ta paranoja je nužna i neminovna. Lično, ne bih voleo da budem u koži nijednog štićenog lica. Štićemno lice mora da sarađuje i kada mu se ništa od toga ne sviđa. I telefoni su im pod posebnim merama, pa kao u filovima moraju da pišu šifrovane poruke. Zukorlić ima umereniji pristup islamu, što se radikalist­ima ne sviđa, a znaju koliki je njegov uticaj, pa im, naravno, smeta, zato su te pretnje ozbiljne - kaže kriminolog.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia