Alo!

Potvrđeni dobri rezultati Vlade

-

Ministar finansija Siniša Mali rekao je, komentariš­ući izveštaj Fiskalnog saveta pod nazivom „Fiskalna i ekonomska kretanja u 2018. i preporuke za budžet 2019“, da mu je izuzetno drago što taj nezavisni državni organ potvrđuje ekonomske rezultate Vlade Republike Srbije, te da su u nekim projekcija­ma za narednu godinu članovi Saveta čak optimistič­niji nego Ministarst­vo finansija.

Mali je istakao da se u izveštaju Fiskalnog saveta navodi projekcija da će budžetski suficit u 2018. godini biti 0,7 odsto bruto domaćeg proizvoda (BDP), što je čak više od projekcije Ministarst­va finansija, koja predviđa 0,6 odsto BDP-A.

- Pre samo četiri godine, deficit opšte države je iznosio 258 milijardi dinara, a ove godine govorimo o suficitu od oko 28 milijardi dinara. To je ogroman pomak napred i samo jedan od elemenata koji govori o stanju naših finansija. Takođe, drago mi je što su projekcije Fiskalnog saveta da će rast BDP-A ove godine biti 4,4 odsto, što je i više nego što smo mi predvideli - rekao je ministar finansija.

 ??  ?? Ministar finansija
Siniša Mali
Ministar finansija Siniša Mali

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia