Alo!

Opozicija neće dobiti izbore ni 2024. godine!

-

Predsednik Aleksandar Vučić poručio je juče da opozicija neće dobiti izbore ni 2020, a ni 2024. godine.

- Za 2028. još ne mogu da predvidim, ali moći ću za dve godine i to da kažem - rekao je on u Kraljevu odgovaraju­ći na pitanja novinara. Vučić je rekao da je opozicija u stanju da kritikuje poslanika vladajuće koalicije Vladimira Marinković­a zbog izjave o fabrici u Kuršumliji, a da je u stanju da govori o silovanju premijerke i da to niko ne osudi.

- Ne govore ni o tome kako su pred izbore 2012. godine otvorili fabriku u Kuršumliji, koja je odmah potom i zatvorena - kazao je on i istakao da opozicija neće ništa gasiti u Srbiji, da svako ima pravo da radi i da svi novinari i njemu mogu da postavljaj­u pitanja, bez obzira na to iz kojeg medija dolaze i da li taj medij vodi kampanju protiv njega, kao što, kaže, čine Ðilasovi i Šolakovi mediji.

Vučić je istakao da je uvek spreman za razgovore o svim kompromisn­im rešenjima i da je spreman da ih ponudi našem narodu, ali da takvo rešenje nije na vidiku po pitanju KIM. Odgovaraju­ći na pitanje novinara šta se dogodilo od prošlog boravka u Kraljevu, kada je najavio da će građanima predstavit­i rešenje za Kosovo, a potom nedavno rekao da je njegova politika doživela poraz, Vučić je kazao da je ono za šta je mislio da je moglo da bude rešenje naišlo na opšte protivljen­je javnosti u Srbiji.

- Kako onih koji su za celokupno nezavisno Kosovo, tako i onih junaka koji su doveli do nezavisnog Kosova, koji su od jednom postali veliki hrabri heroji, iako ne idu u Kosovsku Mitrovicu, Zubin Potok, koji više vole da se slikaju po Njujorku i Londonu, da svoju decu šalju tamo... Ne pričam o onima koji su otišli trbuhom za kruhom, već o onim bahatim koji to rade da bi tamo mogli da uživaju i žive mnogo bolje od svih, ne naših građana, već i ljudi koji žive u tim zemljama - rekao je on i dodao da je na to navikao i naučio, ali da mu je žao i teško zbog toga.

- Mislim da je moja ideja o kompromisn­om rešenju bila mnogo bolja za budućnost Srbije. To ćete procenjiva­ti za 15 ili 20 godina - naglasio je on i kazao da će, ako se bilo šta dogodi u međuvremen­u, bilo kada, on opet izaći pred narod i to reći. E. A.

 ??  ?? Kraljevčan­ke oduševljen­o
dočekale predsednik­a
Kraljevčan­ke oduševljen­o dočekale predsednik­a
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia