Alo!

Setio se neko i nas siromašnih

- Piše: JELENA MITROVIĆ jelena.mitrovic@alo.rs

Dugo najavljiva­ni nemački diskontni lanac „Lidl“juče je potrošačim­a u Srbiji otvorio vrata svečanim presecanje­m vrpce u svih 16 objekata u 12 gradova. Iako je otvaranje bilo zakazano za 8, ispred radnji su se u cik zore, dok još nije svanulo, formirali redovi, koji su bili dugački stotine metara.

Kupci su se najviše otimali za piletinu, koja je prodavana za 119 dinara. Količine na rafovima su nestajale više puta tokom dana, pa su morali da donose nove zalihe. Takođe, kupci su se grabili i za mleveno svinjsko meso po ceni od 300 dinara za kilogram. Ništa manje interesova­nje srpskih potrošača nije bilo ni za banane, koje su se mogle kupiti za 60 dinara po kilogramu.

Marija Nikolić (50) najviše je bila zaintereso­vana za piliće. Kaže da je dok je stavljala u korpu brojala do 20, a nakon toga se izgubila, pa ni sama ne zna sa koliko je pilića stigla na kasu.

- Moja primanja su mala 11.000 dinara, a imam troje dece. Gledam da kupim ono što je najjeftini­je. Vidim da su povoljne cene i ostalih namirnica mleka, jogurta, banana. Hvala bogu da se neko setio da otvori nešto i za nas siromašne - ispričala je Marija, jedna od nekoliko stotina kupaca koji su jedva dočekali da se market

otvori. Kako bi ušla u „Lidl“, čekala je dva sata i Beograđank­a Branka Tankosić (66), i to da bi na akciji kupila ćevapčiće i suhomesnat­e proizvode koje vole njeni unuci, a mašinicu za luk, kaže, pazarila je po neverovatn­oj ceni. - Cenama

a „Moja primanja su mala - 11.000 dinara,

ono što imam troje dece. Gledam da kupim

je najjeftini­je. Vidim da je sve povoljno

sam oduševljen­a. Ovo je taman kako treba za nas penzionere, zadovoljna sam. Čajna je 500 dinara, što mi se takođe sviđa. Jer to najčešće jedu moji unučići. Za svoju dušu sam kupila mašinicu za seckanje luka. Nigde nije ispod 3.000, a ovde je 1.300 dinara, što me je oduševilo. Dosadilo mi je da plačem dok satima seckam. Ni drugi proizvodi nisu loši - kaže domaćica.

Na čelu kolone od nekoliko stotina građana, među kojima je bilo i starih i mladih, na otvaranju „Lidla“na Voždovcu bio je Momčilo Sibinović, koji je za „Alo!“rekao da ga je pre svega tamo odvela radoznalos­t.

- Nisam planirao ništa konkretno. Došao sam čisto informativ­no,

a kupiću sve što mi se dopadne - objasnio je on.

Kupci koji su izlazili iz prodavnica bili su zadovoljni i nosili su uglavnom gomile kesa.

Iako su gužve bile ogromne, većih incidenata nije bilo, osim što je jednom radniku obezbeđenj­a pozlilo. On je vozilom Hitne pomoći prevezen u zdravstven­u ustanovu.

 ??  ?? Od sabajle krenuli
da pune kese
Neki su u red stali pre nego što je svanulo
Od sabajle krenuli da pune kese Neki su u red stali pre nego što je svanulo
 ??  ?? Marija Nikolić misli da je stiglo bolje sutra
Marija Nikolić misli da je stiglo bolje sutra

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia