Alo!

Sudija: Ovo je španska serija!

- Piše: NIKOLINA MARIĆ nikolina.maric@alo.rs

Kreator Darko Kostić (38), koji je optužen za polno uznemirava­nje i nedozvolje­no držanje droge, juče se pojavio pred Trećim osnovnim sudom u Beogradu i tražio odlaganje pretresa, pravdajući se da nije primio optužni predlog.

Sudija Tanja Trkulja Vasić rekla je na početku suđenja da čitav slučaj prati doza neozbiljno­sti.

- Ovo je španska serija! Želim da se ovaj proces završi što pre! - rekla je sudija Tanja Trkulja Vasić.

Potom je Kostić obavestio sud da nije primio optužni predlog i tražio je odlaganje suđenja.

Nisam bio u Beogradu neko vreme i nisam primio optužni predlog - rekao je kreator, dok je odbrana navela da joj nije dostavljen­o veštačenje koje je naložilo Treće osnovno javno tužilaštvo i da nije imala uvid u spise i predlaganj­e dokaza.

Suđenje je odloženo, a novi pretres zakazan je za 13. novembar.

Darko je izašao iz Okružnog zatvora u Beogradu 14. avgusta, pošto mu je Treći osnovni sud u Beogradu ukinuo pritvor, u kojem je bio mesec i po. Kreator je uhapšen 22. juna, a Treće osnovno javno tužilaštvo ga tereti za polno uznemirava­nje L. J. (15), bivšeg učesnika šou programa „Neki novi klinci“, i mladića B. Š. (22). Dečak je 14. juna došao u Kostićev stan, a on mu je rekao da se skine go i da legne pored njega. Kada je L. J. to odbio, pokušao je da ga privuče ka sebi, ali se dečak otrgao i pobegao. Pet dana pre toga, kako se sumnja, kreator je i B. Š. napastvova­o u svom stanu, a pre toga mu je dao kokain.

- Darkov broj telefona sam dobio od poznanika kako bih od njega nabavio kokain. Kada smo se našli, odmah me je pozvao u svoj stan. Tamo mi je dao da povučem crtu kokaina, a onda me je dodirivao po intimnim delovima tela, ali sam uspeo da se izvučem i pobegnem - ispričao je mladić.

Uoči početka ovog suđenja, Darko je optužen za novi seks-skandal. Saslušan je u policiji 2. oktobra po prijavi Vojislava Bajića (24), koji je tvrdio da ga je kreator silovao posle pucanja kondoma! Kostić je do detalja ispričao kako je izgledao njihov susret i bez ustezanja rekao da je probušeni kondom odložio na sto, tvrdeći da Vojislava nije prisilio na seks.

 ??  ?? Dako Kostić
Dako Kostić

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia