Alo!

Noletova moćna osveta Čekinatu!

- Piše: P. VUKOVIĆ predrag.vukovic@alo.rs

Ublaženo rečeno, Novak se osvetio Marku Čekinatu (16. nosilac) za poraz u četvrtfina­lu Rolan Garosa; Đoković je prosto izuo iz cipela italijansk­og tenisera u trećem kolu mastersa u Šangaju 6:4, 6:0!

Istina je da je masters stepenik ispod grend slema, ali teško da će Čekinato ikada moći više da pobedi Đokovića. Naredni Noletov rival je Kevin Anderson, koga je Srbin savladao u finalu Vimbldona, a međusoban skor je 6:1 u Đokovićevu korist.

O dvoboju sa Čekinatom, koji je trajao 70 minuta, Novak je rekao:

- Terao sam ga da igra uvek bar jedan dodatni poen. Bio sam agresivan kada je to trebalo da budem. Drugi set je bio perfektan za mene, zaista. Hteo sam da startujem jako jer sam znao da je Čekinato veliki borac i on vas takođe tera da prolijete dosta znoja ne biste osvojili poen protiv njega - rekao je Đoković.

Od duela sa Čekinatom u maju Đoković je na 30 mečeva upisao 28 pobeda. Trenutno ima niz od 15 pobeda, u šta ulaze trijumfi u Sinsinatij­u i na US Openu. Nole trenutno juri rekordni četvrti Šangaj ove nedelje.

Našeg asa sada čeka Anderson, koji je, istina, glatko izgubio u finalu Vimbldona, ali je prethodno proveo mnogo sati na terenu da bi se dovukao do borbe za pehar. Južnoafrič­ki teniser je sada spremniji, odmorniji i očekuje se malo neizvesnij­i meč nego u Londonu pre nekoliko meseci (3:0). Anderson je prethodno savladao Stefanosa Cicipasa (10. nosilac) iz Grčke sa 2:0.

Novaka su kineski novinari upitali da li je mogao da se nada da će do kraja godine imati šansu da se trka za prvo mesto na svetu.

- Stvarno mi je drago da sam došao do pozicije da se borim za prvo mesto. Možda je pre pet meseci to delovalo van domašaja, ali sada je tu - rekao je Đoković.

Novaku trebalo samo 70 minuta sa zbriše sa terena Italijana (6:4, 6:0). Sledeći rival u Šangaju

Anderson

 ??  ?? Samo jako do titule: Đoković
Samo jako do titule: Đoković
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia