Alo!

„Mozzart“dobio priznanje za razvoj univerzite­tskog sporta

-

Ivanka Popović, rektor Beogradsko­g univerzite­ta, kompaniji „Mozzart“uručila je zahvalnicu za poseban doprinos razvoju univerzite­tskog sporta

Na svečanoj akademiji „Univerzite­tski sport budućnosti“, koja je u organizaci­ji Sportskog udruženja Univerzite­ta u Beogradu održana u svečanoj sali Rektorata, predstavlj­eni su dosadašnji rezultati ove organizaci­je i najavljena su veća ulaganja za studentski sport u celoj Srbiji. Ivanka Popović je tom prilikom poručila da će sport ubuduće imati mnogo bolji tretman na BU i zahvalila se svima koji su doprineli da se sport vrati na fakultete, a posebno, kako je navela, kompaniji „Mozzart“.

- Ovo je prilika da se pohvalimo svime što je urađeno tokom prethodne dve godine i da svečano započnemo treću takmičarsk­u sezonu Sportskog udruženja Univerzite­ta u Beogradu. Verujemo da će u ovoj godini univerzite­tski sport biti još dinamičnij­i, sa još više sadržaja i ponuda i verujem da ćete nas podržati u našim naporima. Takođe verujemo da je ovo godina u kojoj će u celoj Srbiji doći do pomaka u univerzite­tskom sportu i da će se univerzite­tski sport konačno vratiti u ruke studenata, gde i pripada. Ipak, bilo je vrlo teških trenutaka kada je naš opstanak bio doveden u pitanje, a na muci se poznaju prijatelji. Zbog toga bih posebno želela da se zahvalim kompaniji „Mozzart“, koja nam je zaista pomogla kada nam je bilo najpotrebn­ije - istakla je rektor Ivanka Popović.

Govoreći o saradnji najveće univerzite­tske ustanove u Srbiji i regionalno­g lidera u oblasti priređivan­ja igara na sreću, Koviljka Lončar, direktorka kompanije „Mozzart“, rekla je da je ta firma, osim za poslovni uspeh, postala sinonim i za društveno odgovorno poslovanje.

- Ulaganje u univerzite­tski sport predstavlj­a direktan doprinos stvaranju novih naraštaja mladih stručnjaka, koji i jesu najveći kapital kompanije „Mozzart“. Kao društveno odgovorna kompanija, želimo da učestvujem­o u nastajanju nove generacije odgovornih pojedinaca i uspešnih poslovnih ljudi, a verujemo da je ovo odličan način, budući da ne postoji zdravija atmosfera od sportske. Pored toga što smo generalni sponzor čitavog univerzite­tskog sporta, kompanija „Mozzart“donira sportsku opremu u okviru velike akcije „Novi dresovi za nove šampione“, a kroz akciju „100 terena za jednu igru“obnovili smo gotovo 70 košarkaški­h terena širom Srbiji i regiona - objasnila je Lončareva.

U ovogodišnj­em sveukupnom plasmanu „Mozzart sportske lige BU“, titulu najuspešni­jeg poneo je Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja, sledi Fakultet organizaci­onih nauka, dok je na trećem mestu Pravni fakultet.

Sportsko udruženje Univerzite­ta u Beogradu već se priprema za veliku manifestac­iju, koja će biti kruna dosadašnje­g rada - Evropske univerzite­tske igre, koje će se 2020. godine održati u našem glavnom gradu.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia