Alo!

UHAPŠEN SERGE

- Piše: P. VUKOVIĆ predrag.vukovic@alo.rs

Ne stišava se bura u Belgiji povodom velikog skandala oko nameštanja u kojoj je jedan od glavnih, ako ne i akter broj jedan, srpski menadžer Dejan Veljković. Osim njega, u aferu su umešani čelnici brojnih tamošnjih klubova, sudije, još poneki menadžer, a dosad je uhapšeno njih 25. Najnovija vest je da je uhapšen i jedan od menadžera Sergeja Milinković­a Savića!

Krenimo od Veljkovića - njega je ispitao belgijski istražni sudija, kao i Hrvata Ivana Leka (40). Slučaj se u tamošnjim medijima prati bukvalno iz minuta u minut, a osim Veljkovića, uhapšen je i jedan od menadžersk­og tima koji zastupa Sergeja Milinković­a Savića, po poternici koju je raspisao Interpol.

Uroš Janković je još jedan od osumnjičen­ih za nameštanje utakmica, pranje novca, a Viši sud u Beogradu mu je odredio ekstradici­oni pritvor.

O slučaju se izjasnio i Velibor Džarovski, nekrunisan­i kralj nameštaljk­i u bivšoj Jugoslavij­i, Evropi i svetu. Reč je o čoveku koji se hvalio kako je učestvovao u „štelovanju“oko 80 utakmica u SFRJ. - U Belgiji se namešta najviše u Evropi, zato što je tamo otišlo najviše igrača raspadom bivše SFRJ. To sam rekao i pre 10 godina. Kad je svojevreme­no Standard „riknuo“od Varegema, prsla je cela kladioniča­rska Evropa - rekao je Džarovski, prenosi portal „24sata.hr“.

Njega nimalo ne iznenađuje što su glavni osumnjičen­i Srbin i Hrvat.

- Gde su Srbi i Hrvati, tu ima najviše nameštanja. I ja sam radio s Hrvatima, tako ću raditi i ubuduće. Belgijanci prisluškuj­u celu Evropu, imaju sofisticir­ane metode protiv nameštanja. Ako su pikirali Leka i Veljkovića, imaju nešto protiv njih - tvrdi

Makedonac.

O odnosu Srbina i Hrvata pričao je i belgijski novinar Mihail

Amelot.

- Njih dvojica su

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia