Alo!

EJOV MENADŽER

Osim srpskog agenta Dejana Veljkovića, je priveden je i Uroš Janković, za kojim je raspisana Interpolov­a poternica. On ujedno i jedan od agenata SMS-A

-

odlični ortaci, a veza je nastala tako što je Veljković postao posrednik Lokerena za dovođenje igrača i trenera. On je postavio Leka da bude na kormilu Lokerena - rekao je novinar belgijskog VTM-A.

Takođe, Briž potvrđuje da je policija posetila kancelarij­e na njihovom stadionu.

- Naš trener Leko nije u klubu i on je ispitan u kontekstu istrage - poručio je Briž. Operacija u kojoj su uhapšeni nazvana je „Čista ruka“i najveća je u istoriji Belgije. U akciji su pretresene 44 kuće, a učestvoval­o je 186 specijalac­a i skoro da nema kluba koji ne strepi da će mu plavci banuti na vrata.

Što se tiče dvojice sudija koji su na udaru - Sebastijan Delferije i Bart Fartenten, navodi se da su bili u bliskim odnosima sa Veljkoviće­m.

Bili su kućni prijatelji, Veljković im je darivao poklone... Njihove razgovore su slušali u policiji, a Srbin je hteo da organizuje meč za Mehelen kako bi ga spasao ispadanja. Veljković je mesecima prisluškiv­an, ali i Mođi Bajat, drugi menadžer, koji je takođe pao. Prema pisanju novinara, Deflerijer je mogao da kupi novi automobil s velikim popustom zahvaljuju­ći Veljkoviće­vom „posredovan­ju“. Veljković je ulagao i u sudijinu privatnu fudbalsku školu.

Što se tiče drugog arbitra, Fertentena, koji Srbina zove svojim „prijatelje­m“, zna se da njih dvojica redovno jedu i piju posle utakmica. Menadžer je pokušao da iskoristi dobre odnose sa dvojicom istaknutih sudija da održi Mehelen u prvoj ligi. Zbog toga su privedeni igrači Vasland-beverena, koji su izgubili od Mehelena sa 2:0 da bi taj klub ostao u eliti.

Klupko se odmotava, ko zna ko će sve još pasti u toj akciji...

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia