Alo!

MILO PRIVODIO SRBE da ne bi išli na meč!

- Vladimir Zogović, novinar

Predigre uoči meča

Crne Gore i Srbije počele su još prethodnih dana, samo se o tome ćutalo. Međutim, crnogorski portal „borba.me“došao je do šokantnog saznanja da je više momaka iz Podgorica, Bara i još nekih mesta u Crnoj Gori poslednjih nedelju dana pozivano na informativ­ne razgovore u policijske stanice, po nalogu vlasti Mila Đukanovića, a povodom utakmice između „sokolova“i „orlova“. Reč je o mladićima koji su prepoznati kao navijači Partizana i Crvene zvezde, samim

tim i Srbije. Svi oni su bili primorani da potpišu izjavu u policiji da neće ići na utakmicu! Sa redakcijom „Borbe“je kontaktira­lo više mladića koji su sve to potvrdili.

- Dobili smo pozive da se javimo

u policiju. Tamo nas je čekao inspektor, vrlo korektno se ponašao. Dao nam je unapred pripremlje­nu izjavu koju smo morali da potpišemo. Pisalo je da nećemo ići na utakmicu, da samo potpišemo i možemo da idemo kući - reklo je više ljudi iz Podgorice i Bara.

Izjava je bila pripremlje­na, a osim odricanja da se pojave na fudbalskoj utakmici koja se igrala sinoć na stadionu „Pod Goricom“, pisalo je da se nacionalno izjašnjava­ju kao Srbi.

- Pisalo je moje ime, prezime, pored toga je pisalo da se izjašnjava­m kao Srbin, a pored toga da se svojevoljn­o odričem mogućnosti da budem na stadionu za vreme odigravanj­a utakmice - rekao je neimenovan­i mladić za „Borbu“.

Crnogorci terali zvezdaše i partizanov­ce iz njihove države da potpišu da neće

biti na stadionu „Pod Goricom“ Navijači iz Podgorice i Bara privedeni su i primorani da napišu da se odriču odlaska

na utakmicu

 ??  ?? u Podgorici Ugrožava ljudska prava stanovnika Crne Gore:
Milo Đukanović
u Podgorici Ugrožava ljudska prava stanovnika Crne Gore: Milo Đukanović

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia