Alo!

@ivot, politika, sport

- Piše: Dejan Anđus, kolumnista

Četvrtak ujutru

Iako me užasno mrzi da pišem, ovo pišem, ipak, u četvrtak ujutru. Mrzi me zato što sve znam, zbog toga sam i u penziji u najboljim godinama (punim 50 jubilarnih u januaru). Provrteo sam po TV-U pre odlaska iz stana na kafu, tu kod mene u kafić. Pa sam pogledao Nevenu Madžarević kod Maje, malo gradsku skupštinu, malo Bašketovu TV „Naša“ili „Balkan“(ha, ha, kume, krvav si ...), pa tako još ponešto... Što se tiče (omiljena poštapalic­a Nebojše Bakareca ... P. S. Ljubim te u tu crvenu jaknu kožnu) predloga da Milan Mladenović i ekatarinov­ci dobiju spomenik, predlažem da njihova imena dobije Institut za borbu protiv narkomanij­e i pošasti zvane AIDS. Pa onda tek spomenik. Toliko o tome.

P relećem na važnije stvari, mada mene zabole i za to, ali čisto da prokomenta­rišem na ovom jadno malom i skučenom prostoru. Takozvani izbori u takozvanoj Bosni i takozvanoj R. Srpskoj. Parodija. Ivanić, Govedarica, Borenović, sa sve „ćaletom“Davorom i g-đom Cenić, probali su da sruše sa vlasti Aleksandra Vučića i Srbiju u Srpskoj pod umetničkim nazivom „Mile Dodik“. To nije prošlo i ja sam znao da im to neće proći. Nemoguća misija. Nemoguć zadatak. Ali... Ima ova priča i nastavak „ali“. Pošto su uvezani sa jačim službama od naše, a to je tako vazda bilo u čovečanstv­u, uostalom i sam sam prozapadno nastrojen, oni, znao sam odmah, neće priznati rezultat takozvanih izbora. To isto veče sam to znao. A znao sam i nekoliko dana ranije, a bilo mi je jasno na završnom mitingu opozicije odigranom na kartu „Dragičević slučaj“. Meni je lično Dodik odvratan, a i znam sve. Čak i njegovi protivnici kad ga tamo napadaju maše kad mu evociraju i trljaju na nos istoriogra­fiju-biografiju. Prvo, njega je još Milošević instalirao protiv Radovana i Ratka, pa i još jedne znamenite „tetke“(ove od ovog šarlatana Lazanskog...).

D rugo, negadljivi DOS u svim agregatnim stanjima (Koštunica-đinđić-boris) su ga nasleđenog prihvatili. Zna, recimo, Boris da ja znam, baš kao i Boris ili sadašnji šef države i svega što čini državu Vučić, da je meni jasno ko je i gde radi Mile. Samim tim i znam da je krajnje nevažan. Međutim, to sve isto znaju Ivanić i već nabrojani, kao i zapadne službe. U cilju pravljenja integralne Bosne i onemogućav­anja da Srpska kad-tad bude Srbija (što je i bio cilj rata), neće dozvoliti Miletu prelazak u BH stolicu, niti Željki da bude predsednic­a. To veče sam poslao poruku vrlo, vrlo obavešteno­m prijatelju da „njoj (Željki) neće dozvoliti pobedu“. Samim tim rasparaće se dalje šav i rukavi. Odigrali su na kartu nezabeleže­ne u istoriji krađe glasova i jedinstven­e akcije da se „pobeda“opozicije pretvori masovnim svetski rekordnim poništavan­jem listića u njen poraz. Broj od 42.000 je, zapravo, pobeda Govedarice, a to je automatski nekoliko stvari - kraj za Željku, kraj za Mileta (jer više ne bi postojao u Srpskoj) i sve dalje što ide uz to... (da se ne ponavljam). Zatim, ovo su najteža krivična dela. Pa zatim mogu dovesti do protesta, poništavan­ja izbora, višemesečn­e krize i v. d. stanja... Ubeđen sam, jer nemam prostora da pišem, da Željka i Mile neće sesti u te fotelje. Ili, ako i sednu, moraće da se dogovore sa Ivanićem, Govedarico­m i ekipom. Ali u obe varijante moraće da pregovaraj­u Zapad i Beograd.

Z a kraj, dve rečenice, jedna ozbiljna, a druga humoristič­na.

Vučić je provukao jednu rečenicu u Astani: „Neće dugo opozicija uređivati ’Pink’, čak neće dugo ni NJIHOVI NASLEDNICI“. To je moja rečenica i teza koju ste čitali skoro u svakoj kolumni od jula naovamo. Druga, Kežmane, izvukao si se. Na svu sreću, nisi

Crnogorac, samo ti ortak taj iz „Manufaktur­e“što ste se slikali sa ova dva klinca.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia