Alo!

Slava i hvala Gvozdenom puku!

-

U Prokuplju je juče, na stogodišnj­icu oslobođenj­a u Velikom ratu 1918. godine, otkriven spomenik Drugom pešadijsko­m puku, poznatiji po svom nazivu Gvozdeni, koji je bio je puk srpske vojske tokom ratova od 1912. do 1918. godine. Spomenik su otkrili Ana Brnabić, predsednic­a Vlade, i Aleksandar Simonović, gradonačel­nik Prokuplja, uz intoniranj­e „Tamo daleko“i prisustvo velikog broja građana. Premijerka je rekla da je Gvozdeni puk pobedio neprijatel­je srcem, gvožđem i čašću, onom koju je Srbija danas vratila i zbog koje se ponovo čuje srpska reč.

„Baš kao i naša volja da ova zemlja živi, da ova Toplica

„Oni su pobedili neprijatel­je srcem, gvožđem i čašću, onom koju je Srbija danas vratila“, navela je Ana Brnabić

živi, da rađa nove junake, gvozdene ljude, nove pukove, ali ne za rovove i blato, nego za puteve i škole. Za sve ono što sloboda i treba da bude“, rekla je premijerka.

Nakon sednice Vlade Srbije u Prokuplju, premijerka je izrazila nadu da će se u prvu fazu gradnje autoputa Niš-priština-tirana, deonicu od Niša do Pločnika, krenuti krajem naredne godine. Brnabićeva je rekla da je među tri strateška projekta za Prokuplje apsolutni prioitet „Autoput mira“Niš-merdare-priština-tirana-drač.

„Mi se nadamo da ćemo u prvu fazu Niš-pločnik krenuti već krajem 2019. godine. Ministarka Zorana Mihajlović je prenela da je pre dva dana završen idejni projekat i nastavljam­o da radimo na tome“, rekla je Brnabićeva.

Kako je rekla, izgled Topličkog kraja će se u potpunosti izmeniti kada budemo imali autoput kroz taj deo zemlje.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia