Alo!

ZBOG NEMACA ZATVARAJU TEZGE!

„Ovako pusto na pijaci nikad nije bilo. Nema više posla za nas“, jada se trgovac Neđeljko Popović

- Piše: JELENA MITROVIĆ jelena.mitrovic@alo.rs

Redovi ispred „Lidla“ni juče se nisu smanjivali. Iako je nestalo zaliha čuvene piletine, kupci su i dalje strpljivo čekali u redovima da uđu u radnje i potraže nešto po povoljnim cenama. Istovremen­o, znatno je pao promet u drugim trgovinski­m lancima, ali i na pijacama od 10 do čak 80 odsto!

Potrošači su juče u proseku 40 minuta čekali da uđu u radnje i pazare mahom ono za šta su obavešteni da je na akciji. Hitna pomoć je dežurala

na samom parkingu uz objekat, a kako nezvanično saznajemo, lekari te službe reagovali su juče nekoliko puta, te su kupcima koji su kolabirali čekajući u redovima ukazivali zdravstven­u pomoć.

Dok u „Lidlu“trljaju ruke zbog (ne)očekivane navale kupaca, drugi trgovinski lanci su u panici.

- Na dan otvaranja nemačkog trgovinsko­g lanca imali smo 10 odsto manje prometa nego prošlog četvrtka. Ni danas nije bolje. Malo sam iznenađen, jer smo imali akciju za penzionere, a tim danima je prodaja više nego dobra - rekao nam je poslovođa jednog supermarke­ta.

U nezavidnoj poziciji su i prodavci na pijacama. Naime, trgovci na tezgama se pribojavaj­u da bi akcijske cene nemačkog trgovinsko­g lanca mogle da im uzmu hleb.

Neđeljko Popović, za koga je tezga jedini izvor prihoda, rekao je za „Alo!” da je prodaja na pijaci opala bar za 80 odsto, a da mušterija već dva dana nema ni za lek.

- Nema posla! Ako se ovako nastavi, ja mogu da zatvorim tezgu i da se pokupim. Kako mogu da pariram tom lancu, čime? Nema šanse. Kod mene je čokolada 90100 dinara, kod njih 45. Banane prodaju po 60, a vidite da su na pijaci 100-130 dinara. Ako nastave sa akcijama kao juče, pa samo četiri-pet puta mesečno, nama nema pomoći - objasnio je Neđeljko i dodao da ne pamti kada je poslednji put video tako pustu pijacu.

 ??  ?? Nema mušterija: Neđeljko Popović
Nema mušterija: Neđeljko Popović

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia