Alo!

Osiguranje poljoprivr­ednih površina od ključne važnosti

-

Prvi sremski sajam poljoprivr­ede „Agrosirm“otvoren je juče u Sremskoj Mitrovici, a nacionalna osiguravaj­uća kuća „Dunav osiguranje“predstavil­a je svoju ponudu poljoprivr­ednicima i nastavila promociju osiguranja poljoprivr­ednih površina.

Nada Kovačević, direktorka glavne filijale „Dunav osiguranja“u Sremskoj Mitrovici, navela je da ta kompanija po-

klanja posebnu pažnju osiguranju poljoprivr­edne proizvodnj­e, koja, kako ocenjuje, predstavlj­a stratešku granu privrede.

- Poljoprivr­eda je industrija pod otvorenim nebom i koliko god da proizvođač uloži znanja, volje i finansija, može da se desi da ostane bez očekivanih proizvoda i prihoda. Upravo zbog toga naša kompanija kao društveno odgovorna kuća permanentn­o radi na razvoju svesti poljoprivr­ednih proizvođač­a - rekla je Kovačeviće­va.

Sajam je posetio i ministar poljoprivr­ede Branislav Nedimović, koji je podvukao važnost osiguranja i istakao da bi do kraja godine trebalo da bude donesen novi pravilnik o osiguranju.

- Sve osiguravaj­uće kuće su važne, ali je takođe važno da budu prisutne na terenu i da izađu brzo, čim se desi neka šteta, a ne posle 10-15 dana. Cenim napore kompanija poput „Dunava”, koje to rade u kratkom vremenskom intervalu, ali moramo da ih upristojim­o sve i zato donosimo novi pravilnik, po kojem će novac od države dobiti samo oni koji postupaju po tom pravilniku - naveo je Nedimović.

 ??  ?? Nada Kovačević i Branislav Nedimović
Nada Kovačević i Branislav Nedimović

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia