Alo!

Ruski rulet na pešačkom

-

Na uglu Solunske ulice i Cara Uroša ugrožena je bezbednost građana! Na tom mestu se nalazi gradilište kompanije „Napred“, a kada roditelji vode decu u vrtić, izlažu i njih i sebe opasnosti da ih udare vozila koja nisu u mogućnosti da ih vide zbog parkiranih kamiona.

Redakciji „Alo!“se javilo više nezadovolj­nih građana, koji tvrde da se poslednjih dana od osam do 9.30 preko puta gradilišta firme „Napred“parkiraju veliki kamioni, koji zauzimaju ulicu, deo pešačkog prelaza i trotoara.

- Da bih prešla ulicu, moram da dođem na pola pešačkog prelaza, kako bih pogledala iza kamiona da li ima automobila na kolovozu. Vozači koji dolaze iz tog pravca ne mogu videti pešake od tog istog kamiona, sve dok ne dođu do raskrsnice. Jedino čemu mogu da se nadam jeste da će s druge strane biti obazriv vozač, koji će usporiti na vreme i uočiti pešake, odrasle ili decu - kaže čitateljka Zorana Mitrović.

Ona ističe da je nekoliko puta pokušala da reši problem i zamolila radnike na gradilištu da obrate pažnju na parkiranje kamiona, a jedini odgovor koji je dobijala je glasio: „Samo se ti buniš.“

Međutim, ni to nije sve.

- Radnici su toliko drski da pomeraju i roditelje sa parking-mesta ispred vrtića, koje, inače, ne pripada gradilištu, kako bi njihovi kamioni mogli da se isparkiraj­u. Kao da su zauzeli monopol nad ovim kvartom i terorišu meštane navodi Zorana Mitrović.

Ovim povodom smo kontaktira­li sa firmom

 ??  ?? Kamion zaklanja vozačima pogled na pešački prelaz Kamioni se parkiraju i sa druge strane ulice
Kamion zaklanja vozačima pogled na pešački prelaz Kamioni se parkiraju i sa druge strane ulice
 ??  ?? Zorana Mitrović
Zorana Mitrović
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia