Policajci starleti oprostili napad!

Bojan Milenković (37) i Milan Luković, koje je Dušica napala i poprskala suzavcem na Bežanijskoj kosi, povukli tužbu u kojoj su tražili 1,1 miliona dinara

Alo! - - HRONIKA - Piše: DANICA ĆURUVIJA danica.curuvija@alo.rs

Državna starleta Dušica Jevđenović Zarubica (28) zakopala je ratne sekire sa policajcem Bojanom Milenkovićem (37) i Milanom Lukovićem, koje je napala i poprskala suzavcem na Bežanijskoj kosi, saznaje „Alo!”. Iako je Milenković zbog pretrpljenih duševnih i fizičkih bolova tražio od Jevđenovićeve odštetu od 900.000, a Luković od 200.000 dinara, oni su povukli tužbu protiv starlete i od nje više ne traže ni dinar.

- Policajci su sklopili vansudsko poravnanje sa Jevđenovićevom i povukli tužbe - rekao je za „Alo!” Dragoš Cukavac, advokat napadnutih policajaca.

Igor Veličković, portparol Trećeg osnovnog suda u Beogradu, potvrdio nam je da je spor između policajaca i Jevđenovićeve mirno rešen.

- U vezi za parničnim postupkom tužilaca Bojana Milenkovića i Milana Lukovića protiv tužene Dušice Jevđenović radi naknade štete u predmetu Trećeg osnovnog suda u Beogradu, obaveštavamo vas da je primljen podnesak tužioca Milana Lukovića, podnet preko punomoćnika, u kojem se, pored ostalog, navodi da tim podneskom povlači tužbu i da isti nema nikakvih potraživanja prema tuženoj i da su spor rešili mirnim putem. U Trećem osnovnom sudu u Beogradu je takođe primljen podnesak tužioca Bojana Milenkovića, podnet preko punomoćnika, u kojem se, pored ostalog, navodi da tim podneskom povlači tužbu, da nema nikakvih potraživanja prema tuženoj i da su spor rešili mirnim putem, te će o navedenim podnescima u kojima se navodi da tužioci povlače tužbu biti doneta odluka od strane suda - stoji u Veličkovićevom odgovoru.

Jevđenovićeva je prošle godine pre suđenja najavljivala da joj ne pada na pamet da plati odštetu policajcima, koje je, kako su oni navodili, umalo učinila invalidima.

- Mogla je da me unakazi, a ko bi onda brinuo o mojoj maloletnoj deci i supruzi?! Mučki me je napala i kao divlja mačka nasrnula na plavu uniformu, što je nedopustivo. Zbog nje sam se mesecima povlačio po lekarima i dobio stres, pa sam morao da idem i kod psihijatra izjavljivao je ranije Milenković za „Alo!”.

Državna starleta i njen brat su 25. juna 2015. napali policajce ispred svog stana na Bežanijskoj kosi. Pozornici iz stanice Novi Beograd došli su po prijavi komšija koji su sumnjali da starletin brat obija automobile.

Ispostavilo se da je bio pijan, te nije mogao da otključa sopstveni automobil. Kada su mu policajci prišli i tražili dokumenta, on je odmah počeo da ih psuje i vređa, a potom im je pretio gasnim pištoljem. U pomoć mu je priskočila sestra, koja je čuvši viku sišla iz stana i počela policajcima da preti uticajnom osobom na visokom položaju koja će ih „uništiti i ostaviti ih bez posla“. Takođe je pokazivala diplomatski pasoš i govorila da radi u Ministarstvu spoljnih poslova. Pretila im je „da joj ne mogu ništa” i govorila da će dobiti otkaz, uz prozivke da su „pi*ke pandurske”.

To joj nije bilo dovoljno, te je Milenkovića isprskala suzavcem u lice, zbog čega se on onesvestio i pao na zemlju. Lekari su konstatovali da su Milenkoviću očni kapci i mrežnjače oba oka hemijski zapaljeni, te da je istegao meko tkivo vrata i kičme. Dušica je pokušala da suzavcem isprska i drugog policajca Lukovića, ali ju je on savladao.

Iako joj je pretila kazna od jedne do osam godina zatvora, izvukla se sa uslovnom osudom od godinu i 10 meseci zatvora, s rokom provere od pet godina, ali ukoliko počini krivično delo, ići će u zatvor.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.