Alo!

Juriš na medalju!

-

Odbojkašic­e Srbije su spremne za završni udarac, za odlučujuće mečeve na putu ka medalji.

Prvi od preostala dva meča u novoformir­anoj Grupi G naše dame igraju danas (12.20) protiv domaćina Japana, dok ih u poslednjem kolu očekuje duel sa Italijom (16. oktobar).

Selektor naše nacionalne selekcije Zoran Terzić sve nas uverava da ekipa i pored poslednja dva poraza nije u krizi, već razloge tih poraza vidi u činjenici da je Srbija mnogo ranije obezbedila učešće u nastavku takmičenja. Uostalom, sećate se kako su naše dame moćno startovale na Svetskom prvenstvu, kada su redom gazile sve pred sobom. - Mislim da nismo imali krizu igre u smislu da smo pali u formi. Motiv nije bio na nivou na kojem je bio do momenta dok nismo obezbedili ulazak u finalnih šest. Pretpostav­ljam da će motiv sada biti na nivou, ulog je daleko veći. Verovatno ćemo igrati kompletni, Tijana Bošković je trenirala u subotu. Nadam se da će rezultat biti drugačiji u odnosu na prošlu utakmicu sa Japanom - rekao je Terzić.

Optimizam selektora Terzića preneo se i na naše reprezenta­tivke. I one smatraju da prethodni poraz od Japana ne znači da Srbija nije bolja. Zdušno će se truditi da to i pokažu na terenu...

- S obzirom na to da smo imale priliku da igramo sa njima, dovoljno ih poznajemo, znamo kakve su u odbrani. Imale smo vremena da se spremimo za revanš. Moraćemo da poradimo na sitnicama koje su nam falile, a to je prvenstven­o strpljenje, koje će nam biti potrebno. Motivacija je tu i nadamo se najboljem - rekla je Milena Rašić.

Naše dame veruju da domaćin ne može drugi put do pobede.

U tim se vraća Tijana Bošković

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia