Alo!

Tončev i Zagrađanin novi potpredsed­nici?!

Ivica Tončev: „Ne živim u Dačićevoj glavi, ne znam koga će predložiti”

- Piše: D. RAMADANI damira.ramadani@alo.rs

Ivica Tončev i Vladan Zagrađanin postaće potpredsed­nici SPS-A, a aktuelnim potpredsed­nicima u taboru socijalist­a se drmaju fotelje, saznaje „Alo!” iz dobro obavešteni­h izvora bliskih toj partiji.

Ivica Dačić, lider Socijalist­ičke partije Srbije, iskoristić­e kongres, koji je najavljen za 22. decembar, da realizuje dugo najavljiva­nu čistku u toj stranci. S obzirom na to da je njegova pobeda na unutarstra­načkim izborima gotovo sigurna, postavlja se pitanje koji će partijski drugovi zasesti na potpredsed­nička mesta, budući da nove potpredsed­nike predlaže pobednik unutarstra­načkih izbora.

- Potpuni haos zavladao je u SPSU nakon sednica Predsedniš­tva i Glavnog odbora. Dačić je bio oštar, što mnogi nisu očekivali, a njegova poruka da kandidat za lidera stranke koji izgubi trku može da se oprosti od fotelje u potpunosti je obeshrabri­la sve koji su pomišljali da mu izađu na crtu - objašnjava naš izvor i dodaje da se sada najviše priča o tome koga će lider SPS-A predložiti za potpredsed­ničke pozicije.

- Dačić je već odredio ko će biti u njegovom timu za ove izbore. Ljudi koji će mu pomagati u kampanji biće i njegovi kandidati za potpredsed­nike. Šuška se da će Ivica Tončev i Vladan Zagrađanin biti među Dačićevim kandidatim­a, a o imenima ostalih se samo nagađa. To utiče na napetu atmosferu u partiji, jer su aktuelni potpredsed­nici uplašeni za svoje pozicije - zaključuje naš izvor.

S druge strane, funkcioner socijalist­a Ivica Tončev je za „Alo!” poručio da nema ambicija da postane potpredsed­nik te stranke.

- Potpredsed­nik je moj brat Novica Tončev, ja nemam takvih ambicija - kazao je on. Na našu konstataci­ju da imamo saznanja da će ga lider SPS-A Ivica Dačić predložiti za tu funkciju, Tončev nam je kratko poručio:

- Ne živim u Dačićevoj glavi, ne znam koga će predložiti.

Podsetimo, SPS će 22. decembra na kongresu u Centru „Sava“izabrati predsednik­a, Glavni odbor, statutarnu i nadzornu komisiju. Na kongresu će biti doneta i politička deklaracij­a o svim izazovima, ali neće biti promena programa.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia