Alo!

Predivna Milena će nedostajat­i svima...

- Piše: S. ANDRIĆ sonja.andric@alo.rs

Milena Dravić ostavila je neizbrisiv trag na svakog saradnika s kojim je ikad radila. Koliko su je mladi glumci voleli i koliko su joj bili zahvalni na svemu što im je, čak i tokom kratke saradnje pružila kao čovek i kolega, govori i prelepa priča koju je ispričala glumica Dubravka Mijatović, gostujući kod Ivana Ivanovića na TV „Prva“, samo dva dana pre nego što je Milena preminula.

Naime, u filmu „Nije lako sa muškarcima“, koji je 1985. režirao Mihailo Vukobratov­ić, Dubravka je igrala jednu od tri Milenine kćerke. Ostale dve bile su Ana Simić i Branka Katić. Naravno, trema i uzbuđenje što igraju sa takvom glumačkom divom bili su neminovni, ali je sve to nestalo posle Mileninih reči:

- Milena nam je odmah rekla: „Ne morate da mi persirate, ja igram vašu majku“. I naravno da je odmah bilo lakše, a onda je onda otišla u kupila nam svakoj po Bajaginu ploču „Pozitivna geografija“- ispričala je Dubravka Mijatović i poslala veliki pozdrav Mileni koja je tada ležala u KBC „Bežanijska kosa“.

Momčilo Bajagić Bajaga, čijim je albumom Milena tešila koleginice, kaže za „Alo!“da nije ranije čuo za tu priču.

- Nisam zaista nikada čuo tu priču, ali sam imao veliku čast da poznajem Milenu i Dragana. Ona je bila predivna žena i velika glumica - priča Bajaga i priseća se kada je poslednji put gledao Milenu na sceni.

- Poslednja predstava

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia