Alo!

Smrskao gazdi glavu jer ga je izbacio iz stana!

- Piše: IVANA NIKOLIĆ ivana.nikolic@alo.rs

Čoveku smrskao glavu, a odao se posle nasilničke vožnje žrtvinim kamionetom u kojoj umalo nije poginuo! Policija u Kejptaunu privela je Nebojšu J., za koga se veruje da je muškarac za kojim je pre sedam godina raspisana poternica zbog sumnje da je ubio srpskog državljani­na Mileta Veljkovića (63) kada mu je ovaj otkazao stan!

Nebojša J., koji se predstavlj­ao kao Nenad, živeo je kao podstanar kod Mileta Veljkovića u Sekundi, a sumnjiči se da ga je brutalno ubio i pokrao 2. novembra 2011. samo zato što ga je zamolio da napusti njegov dom.

Kobnog jutra, Mile je rekao svom sinu Klaudiju, koji je tada imao 16 godina, da se pozdravi sa Nenadom jer se on toga dana seli.

- Tata je rekao da tog dana neće moći da dođe po mene u školu jer želi da bude kod kuće dok se Nenad pakuje - rekao je Klaudio na saslušanju. Dečak je posle škole sa drugom došao kući kako bi zajedno radili domaći, ali nisu mogli da uđu u dvorište jer je kapija bila zaključana.

- Bilo je čudno i što nema tatinog kamioneta. Drug i ja smo preskočili ogradu i pokušali da uđemo u kuću, ali su i vrata bila zaključana. Zvao sam tatu, ali se nije javljao na telefon. Došli smo do kuhinjskog prozora i ugledali telo na pločicama - prisetio se Klaudio kobnog dana.

Dečaci su potom razbili prozor na spavaćoj sobi i uleteli u kuću, gde su zatekli Miletovo telo u lokvi krvi. Ubica mu je preko smrskane glave navukao kesu za đubre, koju je vezao kanapom! Cela kuća bila je ispreturan­a, a iz Miletovog sefa nestale su brojne dragocenos­ti, kao i njegov kamionet iz dvorišta. Policija je odmah raspisala poternicu za Nenadom i kamionetom, ali više od šest godina nije postojao nikakav trag. Slučaj je dobio epilog tek u novembru prošle godine.

Nebojša je tada Miletovim kamionetom izazvao lančani sudar u blizini Kejptauna, a zbog teških povreda je pao u komu. Kako kod njega nisu pronašli pasoš niti bilo kakav papir koji garantuje da ima pravo boravka u Južnoafrič­koj Republici,

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia