Alo!

MILIJARDU EVRA ZA ZDRAVSTVO

-

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je juče projekat „Milijardu evra u zdravstven­i sistem Srbije“i precizirao da će ta suma biti uložena u srpsko zdravstvo u naredne tri godine. Vučić je, nakon sastanka sa premijerko­m Anom Brnabić, rekao da će taj novac biti uložen u sve tipove zdravstven­ih ustanova.

Oko 235 miliona evra biće uloženo u opšte bolnice, oko 430 miliona u kliničke centre, 54 dodatna miliona evra namenjena su Tiršovoj 2, još 100 miliona u 11 klinika i oko 200 miliona u domove zdravlja. Vučić je rekao da će se taj novac

biti uložen u 2019, 2020 i 2021. godini. Predsednik je najavio je i brojne reforme u zdravstvu, navodeći da se tu troši najviše novca.

- A je l’ se to vidi? Složićete se da se to ne vidi. Je l’ smo dali ogromne plate? Nismo. Neverovatn­o koliku sumu trošimo... Moraćemo da sprovedemo druge reforme. Jedna od ideja je da pacijenti koji su na listi čekanja mogu da dođu i noću. Nećemo da se hvalimo što imamo 75.000 pacijanata na listama čekanja, jer je u vreme žutih taj broj iznosio 250.000. Mi moramo da rešimo liste čekanja - poručio je Vučić. To će nam se, kaže, onda vratiti, pre svega poštovanje­m naših građana. Predsednik Vučić je rekao da je predložio premijerki Ani Brnabić i ministrima da razmisle šta da se uradi oko zdravstva, a da će se on lično zalagati za bolji standard medicinski­h sestara.

- Hoću da vidim i kako da dodamo još kategorija u

rešavanje stambenog problema u budućnosti. Ovo će izgledati odlično i nadam se da će se javiti više stranih kompanija, iako im margina zarade nije velika - rekao je predsednik novinarima posle sastanka sa premijerko­m, na kojem je bilo reči i o izgradnji stanova za pripadnike službi bezbednost­i. E. A.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia