Alo!

SA PERFORMANS­A NA KRKANLUK!

-

Kafica, protest, još jedna kafica, pa ručak u „Aeroklubu“! Naši opoziciona­ri baš znaju da uživaju u životu! Lep, sunčan dan iskoristil­i su juče Dragan Đilas, Vuk Jeremić, Boško Obradović, Borko Stefanović, Nebojša Zelenović, Janko Veselinovi­ć i Milan Stamatović, lideri Saveza za Srbiju, da u skupim odelima prošetaju do sedišta REM-A i apeluju da neki mediji treba da se zabrane i ugase. Tamo su došli sa kafe, koju su popili u obližnjem kafiću, a na mitingu, koji je trajao deset minuta, uspeli su da pokažu da se maltene stide jedni drugih. Ispred REM-A je Dragan Đilas zajedno sa svojom ekipom glumio cenzora tražeći zabranu Televizije „Pink“i ostalih medija koji mu nisu po volji.

Kada se pojavila Olivera Zekić, članica REM-A, Đilas je ušao u raspravu sa njom, pri tom ne slušajući njene argumente, a Vuk Jeremić je pokušavao da se distancira od njega i bukvalno pobegao od kamera koje su snimale taj momenat.

Ðilas je optužio članicu REMA Oliveru Zekić da je nedavno saopštenje pisala „po diktatu“predsednik­a Srbije Aleksandra Vučića, a Zekićeva je rekla da je u njegovo vreme verovatno rađeno po diktatima raznih lidera, ali da ovo nije 2012. godina i da diktata nema.

- Mi smo samostalni i nezavisni. Niko nas iz vlasti ne pritiska, neće nas pritiskati ni opozicija istakla je ona.

Komentariš­ući opozicioni performans, Zekićeva je kazala i da to nije način da se REM-U nešto poruči, te da ako hoće to da učine, treba da im upute pisane zahteve.

- Ne znam kako bih objasnila okupljanje šačice lidera, koji neće da prime odštampani Zakon o elektronsk­im medijima u kojem piše čime se bavi REM. Oni to ne znaju, promašili su temu, a ja da im pomažem da svoju temu bolje formulišu, neću - rekla je ona.

Kada su završili performans, na red je došla njihova omiljena tema u opoziciono­m delovanju, a to je gde će na klopu posle „napornog posla“. Međutim, ni to im nije išlo glatko, uspeli su da se posvađaju oko lokacije. Dok su neki ostali u kafiću da piju kafu, nekoliko njih sa Obradoviće­m i Đilasom na čelu zaputila se ka „Aeroklubu“, tamo gde je Jeremić kao ministar ostavljao basnoslovn­e

sume. E. A.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia