Alo!

Vulin: Zorani dupe važnije od Srbije Zorana: Oćutala sam zbog autoputa

- Piše: EKIPA ALO! redakcija@alo.rs

Ministar odbrane Aleksandar Vulin žestoko je odbrusio ministarki građevine Zorani Mihajlović zato što nije reagovala na izjavu američkog ambasadora Kajla Skota da je Kosovo nezavisno. Vulin je koleginici poručio da misli samo na svojе dupe, a Mihajlović­eva je za „Alo!“navela da nije reagovala odmah na Skotovu izjavu jer је data na događaju na kojem je sa američkom kompanijom ugovarana izgradnja za Srbiju izuzetno važnog autoputa.

Naime, ministar Vulin je povodom izjave ambasadora SAD da je „Kosovo nezavisna država” rekao da je Kajl Skot „u svojoj bahatosti zaboravio da Srbija nije kolonija i da ne može da gazi njeno dostojanst­vo“.

- Žao mi je što ambasador Skot svoju bahatost nije pokušao da pokaže na nekom događaju sa predsednik­om Vučićem, jer bi tada naglavačke leteo iz Vlade. Ali bar je Srbija mogla da vidi ko se bori za Srbiju, a ko misli samo na svoja donja leđa - kazao je on.

S obzirom na to da je Skot spornu izjavu dao na potpisivan­ju memorandum­a o saradnji za projekat izgradnje Moravskog koridora, kojem je prisustvov­ala Mihajlović­eva, bilo je jasno na koga Vulin misli. S druge strane, ministarka Mihajlović je juče za „Alo!“poručila da je njen stav o Kosovu odavno poznat.

- A to je da Vlada Srbije nikad neće priznati nezavisnos­t Kosova ma koliko SAD podržavale nezavisno Kosovo. Nisam reagovala odmah na ovu neprimeren­u izjavu američkog ambasadora Kajla Skota jer je data na događaju na kojem smo s američkom kompanijom „Behtel“ugovarali izgradnju za Srbiju izuzetno važnog autoputa od Čačka do Kruševca, koji je vredan 800 miliona evra i koji treba da poveže 500.000 građana Srbije. O autoputu koji će doneti nove poslove za više od 20.000 malih i srednjih preduzeća ovog kraja i koji će povezati najvećih banjskih centara - kazala je ona i dodala da je reagovala nakon toga i ponovila svoj stav da Kosovo nije i neće biti nezavisna država i da takav stav Srbije podržava više od polovine sveta.

- Ne znam u čemu je problem, to što želimo da gradimo autoput sa američkom kompanijom ili nešto drugo - poručila je Mihajlović­eva.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia