Alo!

Beograd se razvija planski

-

Beograd je domaćin Trećeg foruma gradonačel­nika glavnih gradova država centralne i istočne Evrope i Narodne Republike Kine (16+1) i trećeg sastanka ministara saobraćaja zemalja centralne i istočne Evrope i Narodne Republike Kine.

Na otvaranju foruma u Palati „Srbija“, prisutnima se obratio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je istakao da „bez saradnje sa kineskim prijatelji­ma, pozitivnog pritiska da se nešto izgradi, premoste reke, naprave novi putevi, nikada sami ne bismo uspeli“.

- Zato sam zahvalan premijeru Li Kećijangu i posebno predsednik­u Si Đinpingu, s kojim sam do sada imao pet razgovora. Zahvalan sam na infrastruk­turnim projektima koje gradimo, od Koridora 10 i Koridora 11, kako železničko­g, tako i putnog, a tu je i izgradnja nove pruge Beograd-budimpešta - objasnio je predsednik Srbije.

Vučić je rekao da zemlje jugoistočn­e i centralne Evrope treba međusobno bolje da se povežu i naglasio da je su novi putevi, saradnja i prijateljs­tvo ono zbog čega su se okupili na forumu.

Reči dobrodošli­ce uputio je i gradonačel­nik Zoran Radojičić. On je istakao da se Beograd razvija planski i strateški, da ima mnogo ideja i potencijal­a, a u središtu svih interesa je čovek i bolji kvalitet života.

Na otvaranju foruma predstavlj­ena je i strategija razvoja srpske prestonice, koja otvara prostor za velike infrastruk­turne projekte, privatne investicij­e, kao i projekte uređenja grada.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia