Alo!

Planiranje

-

Kada ste završili inspekciju vašeg objekta, isplaniraj­te šta treba da se uradi. Problemi koji se odnose na vlagu,ili opasne konstrukti­vne probleme jesu prioritet i važno je uvek tretirati osnovni problem, a ne sam simptom problema. Neće sve morati da se rešava u isto vreme, iako često ima ekonomskog smisla kombinovat­i poslove koji zahtevaju skele, kao što je rad na krovu ili fasadi.

Kako takvo održavanje ne bi postalo teret, isplaniraj­te unapred raspored radova, tako da se svake godine obave različite vrste opravki. Ne zaboravite da je prevencija uvek bolja od naknadnih popravki.

U nekim slučajevim­a može biti razumno obezbediti privremeno rešenje, kako problem ne bi eskalirao. Na primer, kada voda teče niz fasadu zgrade, plastični olučni elementi mogu obezbediti kratkoročn­o rešenje koje će se naknadno zameniti sa elementima boljeg kvaliteta.

Ukoliko ste zabrinuti zbog bilo kojih konstrukti­vnih nedostatak­a koje ste otkrili tokom inspekcije, ili drugim pitanjima o najboljim načinima održavanja svog objekta, obratite se stručnjaci­ma, građevinsk­im inženjerim­a ili renomirani­m izvođačima radova.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia