Alo!

SPREMNE ZA MEDALJU!

Izabranice Zorana Terzića slavile sa 3:1 i u petak ih čeka polufinale Svetskog prvenstva protiv Holandije

- Piše: P. VUKOVIĆ predrag.vukovic@alo.rs

Srbija je nadomak medalje na Svetskom prvenstvu u Japanu! Naše najbolje odbojkašic­e savladale su Italiju sa 3:1 (25:21, 25:19, 23:25, 25:23) posle 104 minuta borbe i u polufinale idu sa prvog mesta grupe fajnal siksa.

Bio je ovo drugi trijumf u G grupi evropskih šampionki, ukupno deveti, a istovremen­o, nanele su prvi poraz na turniru Italijanka­ma. Ponovo je sjajan meč imala Tijana Bošković sa 29 poena, dok je na drugoj strani Paola Egonu imala jedan manje.

Naredni meč Srbija igra u petak (6.40) u Jokohami protiv Holandije, koje su poražene od Kine.

Zoran Terzić, selektor Srbije, bio je izuzetno zadovoljan pobedom.

- S obzirom na to da smo u poslednjih nekoliko dana odigrali samo jednu utakmicu na pravi način, sa Japanom, vrlo sam zadovoljan. Posle toga smo imali mečeve sa Holandijom, gde smo odigrali mnogo loše, bilo nam je potrebno da napravimo situaciju gde ćemo odigrati dobru, bolju utakmicu, protiv jakog protivnika. U ovom momentu najbolja varijanta za to je bila Italija, jer je bila neporažena. Možemo da budemo zadovoljni, odigrali smo dobro u većem delu utakmice. Videlo se da su devojke motivisane, iako su već ranije znale da su u polufinalu - poručio je Terzić.

Maja Ognjanović je ocenila da je ovo bila veoma bitna pobeda.

- Iako smo imali polufinale u džepu, nije bilo svejedno da li idemo s pobedom ili ne. Bilo je bitno osigurati pobedu koja nam je obezbedila prvo mesto u grupi, jer samim tim dobijate lakšeg rivala iz druge grupe. Dosta dobro smo odigrale u odbrani, kvalitetno smo servirale, a uspele smo da neutrališe­mo njihov prijem. Nisu mogle da igraju sa srednjacim­a, što je bila naša bojazan bila pre meča. U tom trećem setu se po nekom nepisanom pravilu opustimo, izgubile smo ga, ali nadam se da više neće to biti slučaj. Sad kreće ono najvažnije, sve ono što smo čekali dvadeset i kusur dana - rekla je Ognjanović­eva.

 ??  ?? Još jedan korak do odličja: Odbojkašic­e
Srbije Dominirala sa 29 poena:
Tijana Bošković
Još jedan korak do odličja: Odbojkašic­e Srbije Dominirala sa 29 poena: Tijana Bošković

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia