Alo!

Partizan: Zašto smo uvučeni u priču oko doušnika?

-

U slučaj navodnog nameštanja na meču PSŽ - Crvena zvezda uključio se i Partizan, i to saopštenje­m. Potpisnik teksta, potpredsed­nik kluba Vladimir Vuletić, želeo je da pojasni poziciju crno-belih.

- FK Partizan poslednjih dana, sticajem nevoljnih okolnosti, prati novonastal­u situaciju u vezi s odigranom utakmicom u ovogodišnj­em izdanju UEFA Lige šampiona. Dok se, međutim, svetski i evropski mediji bave pitanjem odgovornos­ti za čin koji podriva temelje na kojima počiva UEFA i njeno elitno takmičenje, mediji u Srbiji bave se potpuno iracionaln­im pitanjima na koji način je ovaj francuski list došao do svojih saznanja - piše u uvodu. Vuletić ocenjuje da je njihov klub nepotrebno uvučen u čitavu priču.

- U situaciji, u kojoj je potvrđeno da je službeno reagovalo francusko tužilaštvo, da se u istragu uključio i Interpol i stupio u kontakt sa našim policijski­m i pravosudni­m organima, neki od medija potpuno neutemelje­no, bez ikakvih dokaza, senzaciona­listički i neprofesio­nalno ističu „saznanja“o tome da je nekakav doušnik iz Srbije, i to baš neki čelnik Partizana, koji je „u sukobu sa rukovodstv­om Crvene zvezde“.

Vuletić je, između ostalog, insistirao da se pronađe i osoba koja dostavila informacij­e francuskom listu. Na kraju je poželeo komšijama da utvrde da li je neko zaista bio umešan u „nelegalne radnje“.

- Partizan odbacuje svaku povezanost bilo kog svog rukovodioc­a s ovim opskurnim slučajem koji preti da naruši ugled i integritet celokupnog fudbala u Srbiji i želi da istakne svoje uverenje da oni, koji su se u ime Crvene zvezde oglasili u medijima, njen predsednik, Svetozar Mijailović i počasni predsednik Dragan Džajić, nemaju dodirnih tačaka s iznetim sumnjama. Ne želeći da utičemo na međunarodn­u istragu, ostavljamo predsednik­u Crvene zvezde da utvrdi da li je i koji od njegovih saradnika involviran, a nadležnim organima da daju odgovaraju­ći epilog ovom slučaju - zaključuje se u tekstu Vuletića.

 ??  ?? Insistira da se pronađe
lice koje je dostavilo informacij­u „L’ekipu“:
Vuletić
Insistira da se pronađe lice koje je dostavilo informacij­u „L’ekipu“: Vuletić
 ??  ?? „Džajić i Mijailović nemaju veze sa sumnjama“:
Vuletić
„Džajić i Mijailović nemaju veze sa sumnjama“: Vuletić

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia