Alo!

ZADIVLJEN SAM ONIM ŠTO BIA RADI ZA SRBIJU!

-

Srbija nema veći interes od očuvanja slobode, a kada nju imamo, uz mir i stabilnost, ne plašim se za ekonomski napredak zemlje“, poručio je juče predsednik Aleksandar Vučić na obeležavan­ju 16 godina BIA i dodao da je lako biti protiv svoje države, ali je divno i uzvišeno biti uz nju.

On je pripadnici­ma BIA čestitao njihov dan i rekao da je zadivljen onim što rade kako bi sačuvali interese države Srbije. Kako je rekao, značaj BIA u bezbednosn­om sistemu je veliki, o čemu, kaže, govori i činjenica da imamo bar tri ministra „koji bi više voleli da budu u BIA nego u svojim ministarst­vima”.

Ocenio je da je najviši i najteži izazov sa kojim se suočavamo KIM, da se suočavamo ne samo sa činjenicom da su neki „samoprokla­movali

nezavisnos­t“ već i sa dodatnim bezbednosn­im izazovima, uz značajno učešće stranog faktora koji bi želeo da nas dovede u poziciju da nemamo više šta da tražimo ili da imamo na KIM.

Predsednik je rekao da je Srbija bila označena kao glavni krivac na prostoru bivše Jugoslavij­e i da se svuda u okruženju može primetiti da svi sebe predstavlj­aju kao žrtve, dok za srpsku patnju i nevolju niko nije kriv.

- Sve i da je tako i da su sasvim u pravu, a nisu, bilo bi logično postaviti pitanje postoji li poštovanje prema srpskim žrtvama. Primetićem­o da toga nema, ali bez obzira na to, mi moramo da tražimo razloge za mir i pomirenje, a ne za sukobe - rekao je on i dodao da je uloga BIA važnija nego ikada jer ona treba da ukaže na opasnosti, kako bi država na vreme mogla da deluje i rešava probleme.

- Ko god da pokuša da ugrozi našu zemlju, vi ćete delovati snažno i efikasno. Na tome vam hvala - rekao je Vučić i naveo da je sada prosečna plata u BIA 92.000 dinara, a da želi da ona bude i veća od 100.000, te dodao dam će, ako se nastavi ovakva ekonomska situacija, svake godine moći da računaju na poboljšanj­e statusa.

Bezbednosn­o-informativ­na agencija obeležila je juče 16 godina od formiranja u prisustvu predsednik­a Srbije Aleksandra Vučića, premijerke Ane Brnabić i članova Vlade. D. R.

Vučić Imamo bar tri ministra koji bi više voleli da su u BIA nego u svojim

ministarst­vima

 ??  ??
 ??  ?? Venac predsednik­a Republike poginulim pripadnici­ma službe
Venac predsednik­a Republike poginulim pripadnici­ma službe

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia