Alo!

FIRIĆA PREGAZILA TRI AUTOMOBILA!

Splićanin, koji je prošle godine učestvovao u haosu na derbiju Crvena Zvezda Partizan, poginuo je kod Ivanić Grada u Hrvatskoj dok je pretrčavao kolovoz

- Piše: NEMANJA GAVRILOV nemanja.gavrilov@alo.rs

Divljak iz Splita poginuo na autoputu! Ante Firić (27), koji je prošle godine divljao na derbiju Crvena Zvezda - Partizan u Beogradu, poginuo je kod Zagreba! Njega su tri automobila, jedan za drugim, pregazila dok je pokušavao da pretrči autoput!

Nesreća se dogodila 16. oktobra oko 5.30 na autoputu A3 kod Ivanić Grada u Hrvatskoj, kada su na Firića naletela tri automobila. Reč je o muškarcu kog hrvatska policija poznaje odranije, a srpska javnost ga pamti po fotografij­i zabeleženo­j 13. decembra prošle godine, posle derbija u Beogradu, na kojoj je go do pojasa, izgreban i krvav po licu i telu.

- Vozač (58) automobila „hjundaj“na 58. kilometru je naleteo na muškarca. Zatim je pešaka udario „sitroen C5“, za čijim je volanom bio muškarac (31), koji je posle toga naleteo na stub, sleteo s puta i prevrnuo se na krov. Pešaka je zatim udario „opel korsa“, koji je vozila žena (37) - navodi hrvatski portal „24sata.hr“i dodaje da je Firić od siline udarca poginuo na licu mesta, a da je ta deonica puta bila zatvorena za saobraćaj četiri sata.

Očevici teške saobraćajn­e nesreće bili su užasnuti prizorom, a ostalo je nepoznato zbog čega je mladić pretrčavao put.

- Vozio sam se na posao, kad sam na autoputu video prekriveno­g mrtvog čoveka. Prolazim tom deonicom svako jutro već godinama i nikad nisam video tako nešto strašno - rekao je očevidac.

Firić je jedan od splitskih huligana koji su prošle godine izazvali haos u Beogradu na derbiju Crvena Zvezda - Partizan, a pre nekoliko godina je završio u zatvoru zbog toga što je zajedno s bratom na Hvaru pretukao Frana Žuvelu, vlasnika restorana.

- Da pravi nered u Beogradu s ostalim huliganima, angažovala ga je jedna grupa navijača Partizana - navode hrvatski lokalni portali i dodaju da je u nesreći na autoputu jedna osoba koja se nalazila u automobilu slovenački­h tablica lakše povređena.

Inače, Firić je nakon nereda u Beogradu bio teško povređen. Primljen je na VMA jer je u tuči uboden nožem u leđa. Nakon utakmice je priznao krivicu i sklopio sporazum sa Višim sudom u Beogradu. Sud je prihvatio sporazum o priznanju krivice, kojim su hrvatski državljani Hrvoje Baković (32) i Firić kažnjeni sa po šest meseci, a Ivan Roland Mišković (19) sa četiri meseca zatvora. Njima je izrečena i zabrana ulaska u Srbiju na pet godina, posle odsluženja kazne.

 ??  ?? Pretrčavao autoput: Ante Firić
Pretrčavao autoput: Ante Firić
 ??  ??
 ??  ?? Mesto nesreće
Mesto nesreće
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia