Alo!

Šarić hoće da ga zatvore sa ženom

-

Advokat Radoslav Baćović, branilac Darka Šarića (47), zatražio je juče u završnoj reči pred Specijalni­m sudom u Beogradu da se njegov klijent oslobodi optužbe za šverc droge i da se pusti na slobodu. Baćović je zatražio da se Šarić oslobodi optužbe usled nedostatka dokaza i naglasio da se njegov klijent dobrovoljn­o predao i da ne postoji opasnost od bekstva. - Tokom gotovo desetogodi­šnjeg procesa nije dokazano da je moj klijent imao bilo kakvu vezu sa švercom kokaina! Ovakva optužnica je potpuno apsurdna i nedokaziva i po njoj se nije smelo postupati. Ne postoji nijedan dokaz da je on organizova­o šverc droge iz južne Argentine - naglasio je Baćević.

On je zatražio da se Šarić pusti na slobodu, napominjuć­i da se doborovolj­no predao, ili da mu se izrekne mera zabrane napuštanja kuće.

- Ne postoji opasnost od bekstva, jer se dobrovoljn­o predao. Ja sam sletao s njim na aerodrome! On nije tamo lociran, niti je prinudno doveden. Došli smo slobodno i dobrovoljn­o i on je jedino želeo da mu se sudi po zakonu - naglasio je Šarićev advokat.

Baćević je predložio da Šarić boravi u kućnom pritvoru zajedno sa suprugom Lanom Popović i garantovao da neće nigde pobeći, niti da će počiniti krivično delo.

Šarićev branilac je ukazao da proces traje skoro deset godina, a da je njegov klijent već pet godina u pritvoru. Odbrana nastavlja iznošenja završnih reči, dok se kraj procesa očekuje krajem oktobra, a presuda u novembru. D. Ć.

 ??  ?? Nebojša Mićić Marijana
Mićić
Nebojša Mićić Marijana Mićić
 ??  ?? Darko Šarić iz mlađih dana
Darko Šarić iz mlađih dana

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia