Alo!

Veljaiblek­i BEDEM ZA BUDUĆNOST

- Piše: Vladimir Zogović

„Orlovi“ne samo da nisu prigodak protiv Crne Gore u Podi gorici (0:2) i u Bukureštu (0:0) već, čini se, komšije sa Balkana nisu uspele da naprave ozbiljnu šansu pred našim golom. S Nikolom Milenković­em na mestu štopera, mreža „orloetaknu­ta u Ligi nacija. Fudbaler Fjorentine blista u Seriji A, pa i ne čudi što ga je zapazio čak i Žoze Murinjo. Kažu da Blekijev potpis trenutno vredi 60.000.000 evra. Čekao se Miloš Veljković i izgleda da ga je Srbija najzad dobila. Njegova igra na poslednje dve utakmice uliva poverenje. Deluje da je Velja konačno prodisao i zaigrao kao u Verderu. Defanzivci su prethodnih godina najbolji srpski fudbalski proizvod, pa se nazire da bi mladi Milenković i Veljković mogli putem Mihajlović­a, Krstajića, Vidića, Ivanovića, koji su svojevreme­no predispred stavljali zidispred srpskog gola. Kao što deluju na fudbalskom terenu u po, slednje vreme, takođe su i odgovori dvojice štopera na pitanja „Alo!“bili prilično skladni i

„Orlovi“su iz Crne Gore i Rumunije odneli četiri boda. Reprezenta­cija Srbije sačuvala je lidersku poziciju aciu grupi u Ligi nacija i, možda još bitnije, dobila je sigurnost u defanzivi koja je nedostajal­a u poslednje vreme. Posle Mondijala u Rusiji bilo je jasno da u zadnjoj liniji nešto ne štima. Veliko je breme palo na Nikolu Milenković­a (21) i Miloša Veljkovića (23) jer u timu više nije bilo onih iskusnih, a Liga nacija samo što nije počela. Nije delovae na mečevima u na Litvaniji (0:1) i protiv Rumuna (2:2), međutim, oktobarski ciklus u novoformir­anom UEFA takmičenju ohrabrio je srpske navijače.

uravnoteže­ni.

Mišljenje o saigraču?

MILENKOVIĆ: Veljković je odličan igrač. Sjajno se slažemo na terenu i van njega. Miloš munjevito kapira stvari i fenomenala­n je tehničar. Zadovoljst­vo mi je što igram sa njim.

VELJKOVIĆ: Sve se bolje slažemo. Stičemo polako sigurnost i iskustvo. Imamo super komunikaci­ju, pomažemo se. Mislim da smo dobar tandem i da ćemo sigurno delovati još kompaktnij­e u igri. Milenković je sjajan igrač i momak.

Takmičenje u Ligi nacija?

MILENKOVIĆ: Dobro takmičenje, igra se za pobedu. Takođe i za bodove, nema više prijateljs­kih mečeva i samim tim se menja suština svake utakmice. Prva četiri meča odigrali smo dobro, ostavili smo odličan utisak. Rekao bih da smo protiv Rumunije bili bolji rival u oba meča, uprkos remijima. Nadam se da su navijači prepoznali želju i volju svih nas da dostojanst­veno predstavlj­amo Srbiju. Očekujem i da ćemo u novembru imati značajnu podršku na stadionu u odlučujući­m mečevima za prvo mesto.

VELJKOVIĆ: Daleko efektnije od igranja prijateljs­kih utakmica. Borite se za bodove, za dodatnu šansu za odlazak na EP, za rejting... Bitan je rezultat na svakom meču. Takođe može da se pruži prilika nama mlađima i mislim da smo ih do sada dobro koristili. Šteta

što nismo pobedili Rumuniju u obe utakmice, ali takođe je dosta dobro i to što smo prvi u grupi posle oktobarski­h mečeva.

Svetsko prvenstvo?

MILENKOVIĆ: Učešće na Mondijalu je veliko iskustvo za mene. Mislim da je za svakog igrača kruna karijere. Iznad toga nema ničeg. Sigurno da ostaje žal što nismo prošli grupu, ali to je iza nas. Imamo perspektiv­u i kvalitet da se pre svega kvalifikuj­emo na predstojeć­a velika takmičenja, bez obzira na to da li je reč o evropskom ili svetskom prvenstvu. Srbiji je tamo mesto. Verujem da ćemo pre ili kasnije ostvariti korak više od takmičenja u grupi.

VELJKOVIĆ: San svakog igrača je da bude član nacionalne selekcije na svetskom prvenstvu. Eto, imao sam sreću da vidim kako to izgleda sa samo 22 godine. I još sam bio na terenu protiv Brazila... Žao mi je što u tom meču nismo ostvarili bolji rezultat, nikada ne možete biti ravnodušni zbog poraza, bez obzira na ime protivnika. Verujem i nadam se da to neće biti poslednji put da sam sa Srbijom bio na

Mondijalu.

MILENKOVIĆ: Veljković je odličan igrač koji munjevito kapira stvari. Sjajno se slažemo i van terena

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia