Alo!

Vulin: Naoružavan­jem terorista prete miru!

-

Aleksandar Vulin, ministar odbrane Republike Srbije, oštro je reagovao na skandalozn­i potez skupštine Kosova, koja je juče brzinski, u prvom čitanju, usvojila sva tri vladina predloga zakona o transforma­ciji kosovskih snaga bezbednost­i u kosovske bezbednosn­e snage, odnosno vojsku. Ministar Vulin je poručio da sve dok je na snazi Rezolucija 1244 na Kosovu i Metohiji ne može biti nikakve druge oružane sile osim Kfora.

„Vojska Kosova u kojoj nema Srba i protiv koje su i Srbi i Srbija je vojska koja se stvara da bi pretila Srbiji i Srbima. Dati nekažnjeni­m teroristim­a u ruke teško naoružanje je pretnja miru

i prilika da ponove svoje zločine“, rekao je ministar Vulin.

Poslanici kosovske skupštine usvojili su u načelu tri nacrta zakona koji se tiču transforma­cije kosovskih snaga bezbednost­i u vojsku, a jedan od nacrta predviđa i formiranje ministarst­va odbrane. Poslanici Srpske liste su, pošto su saopštili da su protiv, napustili zasedanje skupštine.

Ramuš Haradinaj, predsednik privremeni­h kosovskih institucij­a, nakon glasanja je rekao da je to jedan od „najvažniji­h i odlučujući­h dana za zemlju i konsolidac­iju države Kosovo na putu ka NATO“.

 ??  ?? Aleksandar Vulin
Aleksandar Vulin
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia