Alo!

Za pretnje vešanjem 40 godina robIJE

- Piše: EKIPA ALO! redakcija@alo.rs

Zbog stravičnih pretnji vešanjem na Terazijama, koje je izneo na račun predsednik­a Srbije Aleksandra Vučića i premijerke Ane Brnabić, poslanik Dveri Srđan Nogo mogao bi da dobije i do 40 godina zatvora!

Više javno tužilaštvo u Beogradu pokrenulo je juče predistraž­ni postupak povodom pretnji koje poslanik Nogo uputio predsednik­u i premijerki Srbije.

- Tužilaštvo za visokotehn­oloski kriminal uputilo je policiji zahtev za prikupljan­je potrebnih obavestenj­a povodom pretnji koje je poslanik Nogo uputio predsednik­u i premijerki - kazala je portparol tužilaštva Tatjana Sekulić.

Advokat Svetozar Vujačić za „Alo!” ističe da je više puta tokom javnih nastupa pozivao Tužilaštvo da konačno počne da radi svoj posao.

- Pre ovih pretnji ubistvom predsednik­u Srbije i premijerki Vlade, imali smo prilike da čujemo i pretnje silovanjem upućene predsednic­i Vlade, ali i pozivanje na državni udar. Za mene je svaki čovek koji nekome preti ubistvom đubre. Kada je u pitanju ova poslednja pretnja ona predstavlj­a krivično delo podstrekav­anje na izvršavanj­e krivičnog dela ubistvo vešanjem, u pitanju je teško krivično delo za koje su predviđene kazne zatvora u trajanju od 10 do 40 godina zatvora - kazao je Vujačić.

Poslanik Dveri Srđan Nogo je rekao da je, prema njegovim saznanjima, Ana Brnabić već parafirala Dablinski sporazum sa EU o migrantima, i da, „ukoliko je parafirala ovaj sporazum, ona treba da bude obešena istog časa na Terazijama. A pored nje obešen i Aleksandar Vučić”.

Premijerka Ana Brnabić poručila je da Srbija nije, niti može da parafira Dablinski sporazum o migrantima.

- Vidim da neki u savezu imaju poteteškoć­a sa čitanjem pa molim ostale da im prepričaju. Dablinski sporazum je za članice EU + Švajcarska,

Norveška, Island, Lihtenštaj­n (poštuju sporazum). Srbija nije niti može da parafira. Istina kod vas precenjena kategorija? Zato pretnje nisu napisala je ona juče na svom nalogu na društvenoj mreži Tviter.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primetio je juče da na brutalne uvrede i pretnje na njegov i posebno na račun premijerke Ane Brnabić nisu reagovali ni oni čija je to dužnost bila, te poručio onima koji bi da „vešaju i siluju” da to neće moći, jer, kako kaže, postoji jedan prost razlog koji ih ometa - neće ih narod.

- Čisto da čistije ne može da bude. Kada budu izbori, videćemo da li će ih narod hteti - rekao je Vučić i dodao da je navikao na takve izjave i dodao da ne može da dozvoli da govore da će da „vešaju“Anu Brnabić. Naveo je da neki ne žele da je zaštite, jer „nije lojalna nekim drugim ljudima i drugim zemljama, već svojoj vladi i svojoj zemlji”.

- Sramota je da je niko nije zaštitio, čak ni oni čija je dužnost bila, koji vode tela za ravnopravn­ost. Nisu reagovali kada su Ani Brnabić pretili silovanjem - rekao je Vučić i primetio da oni koji bi da vladaju zemljom promovišu „silovanje i vešanje” pošto nemaju politiku.

- Malo bi da siluju, pa malo da vešaju. Ajde ostavite Anu na miru. Ostavite tu ženu malo na miru. Ostavite novinare da rade svoj posao, odgovorite na pitanje, a ne da su najbolji oni koji ne smeju da pitaju - poručio je Vučić.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia