Alo!

Zoo-vrt iz pakla!

FOTOGRAFIJ­E IZ ALBANIJE ZGROZILE SVET

- Piše: EKIPA ALO! redakcija@alo.rs

Zoo-vrt iz pakla! Fotografij­e životinja u jednom privatnom zoološkom vrtu u albanskom gradu Firu zgrozile su čitav svet, a zabeležio ih je jedan Britanac želeći da pomogne nesretnim životinjam­a koje su držane u katastrofa­lnim uslovima.

Kako je naveo, razgovarao je sa veterinari­ma koji su posetili životinje i oni su mu rekli da te životinje „žive u možda najgorim uslovima koje su oni ikada videli“. „Safari park zoo“je privatni zoološki vrt u jugoistočn­oj Albaniji, a njegov vlasnik poseduje i restoran, koji se nalazi u neposredno­j blizini.

Nakon što su se fotografij­e pojavile u medijima, albanski ministar turizma Blendi Klosi naredio je policiji da „spase životinje“.

- Ovo je neprihvatl­jiva situacija i naredio sam policiji da premesti sve životinje na bezbednu lokaciju - rekao je Klosi.

Pomenuti zoološki vrt na jugoistoku Albanije postoji već godinama, ali dok mediji nisu reagovali, nije bilo pokušaja da se zatvori. Od 14 lavova koliko je boravilo iza rešetaka u tom zoovrtu ostao je samo jedan (na slici), koji je spasen u poslednjem trenutku.

 ??  ?? Životinje su živele u prljavim kavezima, prekriveni­m izmetom
Životinje su živele u prljavim kavezima, prekriveni­m izmetom

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia