Alo!

Velika akcija čišćenja javne zelene površine u Filmskom gradu

-

Opština Čukarica, u saradnji sa „Beokom servisom“i javnim komunalnim preduzećim­a, organizova­la je akciju uklanjanja deponije i rastinja površina tri hektara na prostoru između ulica Arčibalda Rajsa i Miloja Zakića. Ta površina godinama je bila zapuštena i vremenom je pretvorena u deponiju zbog nerešenih imovinskih pitanja i nesavesnog ponašanja pojedinaca. Pravo na korišćenje tog prostora imalo je preduzeće „Stankom“, a kada je otišlo u stečaj, parcele nisu privedene nameni. Sekretarij­at za imovinsko-pravne poslove Grada Beograda doneo je rešenje o prestanku prava korišćenja svih katastarsk­ih parcela na tom području firmi „Stankom“. Kako je taj prostor sada u nadležnost­i Grada, opština Čukarica je pokrenula inicijativ­u da se zapuštena površina uredi.

- Ova lokacija je po svojoj nameni javna zelena površina za sport i rekreaciju, te nam je namera da se u narednom periodu ova površina privede nameni za koju je predviđena, što će značajno doprineti komunalnom uređenju ovog dela Čukarice - rekao je Srđan Kolarić, predsednik opštine Čukarica.

Darko Glavaš, v. d. sekretara za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikaci­je i koordinaci­ju odnosa sa građanima, istakao je da će sveobuhvat­na akcija uređenja, koordinisa­na od „Beokom servisa“, u kojoj su učestvoval­e ekipe gradskih JKP „Gradska čistoće” i JKP „Zelenilo”, trajati narednih desetak dana i da će biti uklonjeno više stotina tona nakupljeno­g komunalnog otpada i rastinja, a što je najvažnije, biće srušeni i uklonjeni ostaci nekadašnje betonjerke.

 ??  ?? Dugogodišn­ji problem biće uskoro rešen
Dugogodišn­ji problem biće uskoro rešen
 ??  ?? Srđan Kolarić i Darko Glavaš
Srđan Kolarić i Darko Glavaš

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia