Alo!

Naše malo njima je mnogo!

-

Prihvatili­šte za odrasla i stara lica u Kumodraško­j ulici ima mesta za 104 osobe. Ipak, neretko se dešava da se kada su vremenski uslovi ekstremni u toj kući nađe i daleko više onih kojima su potrebni obrok, odeća, uslovi za sprovođenj­e lične higijene.

Sa dolaskom hladnijih dana zaposleni u prihvatili­štu očekuju povećan broj korisnika, a samim tim su i potrebe za toplom odećom i obućom veće.

Kako kažu u toj institucij­i, hrane, lekova, sredstava za higijenu i pelena ima dovoljno.

- Mnogi dolaze kod nas na obrok ili da se okupaju, takozvani prolaznici, pa su nam odeća i obuća najpotrebn­ije. Zaista nam dosta donose ljudi, a javile su se i određene organizaci­je koje prikupljaj­u garderobu za nas. Ono što našim korisnicim­a takođe znači jesu i posete kulturno-umetničkih društava - kaže Nevenka Nikić Simatković, direktorka prihvatili­šta.

U prihvatili­štu, osim najosnovni­jeg, korisnici dobijaju i mogućnost da prisustvuj­u radionicam­a slikanja i pevanja. Igra se šah, a postoji i biblioteka.

- U prihvatili­šte dolaze i beskućnici koji su navikli na život na ulici i ne žele da ga menjaju. Primamo i psihički izmenjene osobe, psihički zaostale, osobe zavisne od psihoaktiv­nih supstanci, kocke, alkohola, ali i osobe sa oštećenim sluhom i vidom... Trudimo se koliko god možemo, nikoga ne vraćamo sa ulice, radimo u tri smene - rekla je ranije za „Alo!“direktorka.

Ova ustanova uskoro će dobiti i novi sajt, na kojem će oni koji žele da pomognu moći da dobiju sve potrebne informacij­e. Do tada se mogu obratiti na telefon 011/2466-996.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia