Alo!

DIM SA NJIVE UBIO VOZAČA!

- Piše: N. GAVRILOV E. SADIKU redakcija@alo.rs

Nova tragedija na autoputu Beograd-niš! Jedna osoba je poginula, a četvoro je lakše povređeno u stravičnom lančanom sudaru kod Batočine.

Kako saznajemo, uzrok je gust dim zbog paljenja strnjike na obližnjoj njivi!

Srbija se još nije oporavila od dva jeziva lančana sudara kod Jagodine, u kojima je život izgubilo osam ljudi, a već se dogodila nova tragedija, i to na istom autoputu. Užasna nesreća dogodila se juče oko 13 sati na autoputu, dva kilometara posle isključenj­a za Kragujevac, kod skretanja za Batočinu, u smeru ka Nišu. Smanjena vidljivost zbog dima dovela je do toga da se najmanje pet vozila zakucalo jedno u drugo.

- Sudarila su se tri kamiona, automobil i kombi. Na licu mesta bili su vatrogasci, policija i Hitna pomoć. Jedna osoba se nalazila zaglavljen­a u kombiju. Videli smo čoveka kako sedi u potpuno zgužvanom vozilu, a oko njega su bili vatrogasci, koji su na sve moguće načine pokušavali da ga iščupaju iz vozila. Morali su da seku lim da bi ga izvukli. Na licu mesta bila je srča, prosut tovar i delovi vozila, a kamioni kao da su bili upredeni jedni u druge. Jednom kamionu je gotovo cela prikolica bila oborena, a u njoj su bila zaglavljen­a ostala vozila navodi očevidac za naš list.

Kako saznajemo, kombi je zakačio kamion zrenjanins­kih tablica, a na njih je naleteo BMW, posle čega su se u njih zakucala još dva kamiona, jedan za drugim.

Prema nezvanični­m informacij­ama, muškarac koji je upravljao prvim kombijem i koji je bio zaglavljen preminuo je posle prijema u bolnicu.

- Muškarac je izvučen iz smrskanog kombija. Davao je znake života i hitno je prebačen u Klinički centar Kragujevac. Uprkos borbe lekara da mu spasu život, on je podlegao povredama. U istom udesu su povređene još četiri osobe, srećom samo lakše. Posle ovog udesa pretila je opasnost da se dogodi još teži, jer su ljudi u panici počeli da okreću automobile i voze u suprotnom pravcu! Mogla je lako da se dogodi nova tragedija. Uzrok je dim koji je nastao zbog paljenja strnjike na njivi, što je već danima problem širom Srbije - navodi izvor sa lica mesta.

Saobraćaj na ovoj deonici bio je potpuno obustavlje­n, a vozila su preusmerav­ana na alternativ­ni pravac preko Batočine.

Kako saznajemo, osoba koja je zapalila vatru na njivi je i sama povređena zbog vatre koja se otrgla kontroli. Reč je o muškarcu iz mesta

Brzan, koji je prebačen u bolnicu u Kragujevcu.

- Kako se pretpostav­lja, čovek je verovatno pokušao da gasi vatru i zadobio je opekotine na nogama - navode lokalni mediji.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia