Alo!

Ratna zona oko „Enfilda“

- Piše: P. VUKOVIĆ predrag.vukovic@alo.rs

Nekako je postalo simptomati­čno, pa čak i dosadno inostrano medijsko najavljiva­nje dolaska „zlih hordi“navijača Crvene zvezde. Ipak, kada je reč o Englezima, ništa ne čudi.

Počelo je. Šest dana pre početka gostovanja crveno-belih na „Enfildu“u Ligi šampiona (24. oktobar). „Liverpul eho“piše da je policija Mersisajda (oblast u kojoj se nalazi Liverpul) spremna za veliku bezbednosn­u operaciju uoči meča, a razlog su „delije“.

U tekstu se podseća da su navijači crveno-belih dobili zabranu od UEFA da se pojave u Parizu i Liverpulu, jer su utrčali na teren u Salcburgu slaveći plasman u Ligu šampiona.

- Ipak, uprkos zabrani, oko 1.000 navijača Zvezde je bilo u Parizu i mnogi od njih su kupovali karte za tribine na kojima su bili simpatizer­i domaćeg kluba. Nakon toga, Zvezda je procesuira­na od UEFA zbog nereda ispred „Parka prinčeva“, ali i zbog paljenja baklji - navodi autor teksta.

Pol Vajt, policijski službenik koji je nadležan za utakmicu Liverpul - Crvena zvezda, kaže:

- Svesni smo zabrane koju je UEFA nametnula Zvezdi i znamo da oni ne smeju da prodaju karte svojim fanovima. Imaćemo detaljnu policijsku operaciju na licu mesta, a koordinisa­ćemo i sa srpskom policijom. Moramo da obezbedimo gledaocima da imaju mogućnost da mirno odgledaju utakmicu, bez tenzije na tribinama, ali i bezbednost na putu do stadiona.

On je dodao da će za taj meč biti raspoređen­o više policije nego inače.

- Imaćemo dodatne predstavni­ke zakona i reda na terenu, takođe ćemo kružiti centrom grada naredne srede od rane zore, kako bismo obezbedili mir gledaocima, ali i posetiocim­a našeg grada zaključio je

Vajt.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia