Alo!

Radanov, Zvezdina ZLATNA KOKA!

MLADI KOŠARKAŠ CRVENO-BELIH USPEŠNO KORISTI ŠANSU Reprezenta­tivac selekcije U21 ekspresno odveo svoj tim na plus 11 u pobedi protiv Andore (85:79)

- Piše: L. JELIĆ redakcija@alo.rs

Milan Tomić, trener Crvene zvezde, definitivn­o će ove sezone davati priliku mlađim igračima. Povratnici u redove srpskog šampiona - Boriša Simanić i Aleksa Radanov, očigledan su primer.

Dvadesetog­odišnji Beograđani­n Radanov je veoma zanimljiv tip košarkaša. Igra na poziciji dva, ali ga krase odlična tehnika i kreativnos­t, pa ga možemo videti i kao organizato­ra, uz napomenu da se snalazi na pozicijama od jedan do četiri. Iako je rano o tome govoriti, po stilu igre mnoge podseća na Nemanju Bjelicu. U prilog tome najbolje govori rola protiv Andore u 3. kolu Evrokupa (85:79).

Pri rezultatu 31:33, dva minuta i 52 sekunde do kraja prvog poluvremen­a, trener Tomić uvodi Radanova, koji ekspresno postiže trojku, potom krade loptu u napadu i postiže još jednu! Rafalnom paljbom ovaj momak iz utakmice u kojoj se dosta mučila sa na papiru slabijom Andorom Zvezdu odvodi na plus 11 pred poluvreme.

- Znači mi za samopouzda­nje, ali to je samo jedan delić utakmice koja traje 40 minuta. Nastaviću da igram kao da je to najnormaln­ije - nije previše davao značaj svom učinku Aleksa nakon utakmice. Radanov važi za jednog od najtalento­vanijih igrača svog uzrasta u Evropi. Selektor Đorđević ga je već stavljao na širi spisak.

Aleksa je već odbranio doktorat u juniorskoj košarci titulom u Evroligi sa omladincim­a Crvene zvezde. Stručnjaci kažu da još treba da poradi na šutu, a kada i to bude na višem nivou, Srbija neće imati razloga za brigu.

Možda je „novi Bjelica, Bogdan, Jović“već rođen.

 ??  ?? Zvezdina budućnost: Aleksa Radanov
Zvezdina budućnost: Aleksa Radanov

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia