Alo!

Bobi pomera koš, JOKIĆ GA PUNI

- Piše: L. N. redakcija@alo.rs

Kad se Srbi sudare, Amerika podrhtava. Dvoboj naših divova Bobana Marjanović­a i Nikole Jokića, već na otvaranju NBA lige, digao je na noge postojbinu košarke. U Los Anđelesu je pobednik bio mlađi, ali će se duel pamtiti i po Bobiju.

Denverov trijumf nad Klipersima (107:98), za koji je najzaslužn­iji Jokić sa 21 poenom, osam skokova i pet asistencij­a, svakako je obeležio i Marjanović. I u napadu (18 poena), i u odbrani (osam skokova), a pogotovo zakucavanj­ima. Posle jednog, i to preko dvojice nemoćnih suparnika, ostavio je i sudije u čudu. Da li je Bobi tom prilikom pomerio konstrukci­ju koša, pitali su se Ameri. Da bi dobili precizan odgovor, prekinuli su utakmicu da bi radnici izmerili visinu obruča.

Odbrana Nagetsa nije imala rešenje za srpskog gorostasa, ali se za to pobrinuo njegov trener Dok Rivers nerazumlji­vom odlukom da ga ostavi na klupi u finišu, kada se lomio rezultat u „Stejpls centru“. Naravno, Denver je iskoristio ukazanu šansu i zakucao domaćina u prvom kolu najjače košarkaške lige.

Nikola Jokić, naš drugi div, a zapravo prva figura meča, minut pre kraja preokrenuo je rezultat u korist „grumenja“iz Kolorada i omogućio svom timu da se do kraja odlepi na nedostižnu prednost.

Dobro otvaranje sezone imao je i Igor Kokoškov, prvi srpski trener u NBA ligi. Njegov Finiks je savladao Dalas (121:100), kojem nije pomogao ni Luka Dončić, doskorašnj­i najbolji mladi igrač Evrope.

Sudije tražile merenje visine obruča posle zakucavanj­a Marjanović­a. Nikola doneo pobedu Denveru nad

Klipersima

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia