Alo!

Zorana: Majo, ja delam, a ti samo pričaš

-

Predsednic­a Skupštine Srbije Maja Gojković kazala je juče da nedostaje solidarnos­ti među ženama u politici i da „neke žene koje vole da govore o ravnopravn­osti polova padaju na ispitu, jer smatraju da je to dobar pi-ar, a istovremen­o ne osuđuju napade“. Mnogi su pomislili da je Gojkovićev­a pod „tim nekim ženama“zapravo podrazumev­ala ministarku građevine Zoranu Mihajlović, te da ju je indirektno prozvala. A sudeći po komentaru na izjavu Maje Gojković, izgleda da je to pomislila i sama ministarka...

- Neke žene koje vole da govore o ravnopravn­osti polova padaju na ispitu zato što smatraju da je ravnopravn­ost polova dobar pi-ar, da je važno da izgovoriš nekoliko parola… A kada treba jedinstven­o osuditi napad na jednu od žena, premijerku, onda da ćutiš - rekla je Gojkovićev­a.

Ministarka Zorana Mihajlović brzo joj je odgovorila:

- Moram primetiti da je malo čudno i nelogično da se neko na početku rečenice žali kako nema dovoljno „ženske solidarnos­ti“, dok od sredine iste rečenice napada neke svoje koleginice. Ali, neka svako priča šta god želi, samo neka i svojim konkretnim delima čini, kao što ja činim i za šta se zalažem, a to je da žene u Srbiji dobiju veća prava. Žene u Srbiji su to svakako zalužile. I da dodam da sve ono što radi Vlada na polju rodne ravnopravn­osti od Koordinaci­onog tela do toga da smo ogledni primer u svetu šta smo sve uradili - rekla je ministarka za „Alo!“.

Ovo nije prvi put da se ove dve visoke funkcioner­ke SNS-A peckaju izjavama. One su i pre samo nekoliko nedelja takođe pokazale da među njima postoji netrpeljiv­ost.

J. Đ.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia