Alo!

SKANDAL U DOMU ZDRAVLJA U KRAGUJEVCU Doktorka odbila da pregleda bebu?!

- Piše: EKIPA ALO! redakcija@alo.rs

Nada Ilić, pedijatar iz kragujevač­kog dispanzera, odbila je juče da primi i pregleda dvadesetom­esečnu bebu Ružicu R., koja je imala temperatur­u, pod izgovorom da dete nije njen pacijent, tvrdi Violeta Cvetković, devojčicin­a majka, koja je snimak objavila na Fejsbuku.

Na snimku se, pored pedijatra Nade Ilić, vidi i načelnica službe Jasmina Ivošević, a u pozadini se čuje majka, koja tvrdi da doktorka neće da primi dete jer nije njen pacijent, niti da stavi svoj potpis da odbija da obavi pregled. Na pitanje majke zašto to neće da učini, doktorka Ilić navodi da nije odbila da pregleda dete, dodajući: „To je procedura.” U jednom trenutku se vidi i kako načelnica Ivošević majci devojčice pokušava da uzme telefon, navodeći da je zabranjeno fotografis­anje i snimanje.

- Odvela sam lekaru dete, koje je, inače, tri dana pod temperatur­om, ne znajući koji je lekar u smeni. Dete je bilo veoma loše, celu noć nije spavalo. U smeni su bila dva lekara, a na pitanje sestre kod koga ćemo, rekla sam da ćemo kod doktorke Nade Ilić. Došli smo pet minuta pre pauze i sačekala sam. Onda me je pozvala glavna sestra da mi kaže da doktorka ne može da pregleda dete jer nije njen pacijent. Smatram da je razlog što je odbila da primi dete to što je ćerka pre godinu dana bila njen pacijent, ali smo je promenili jer je često odsustvova­la, a mi smo želeli da imamo lekara koji je uvek tu - priča majka malene Ružice.

Ona ističe da je nakon što joj je sestra saopštila da doktorka neće da primi dete ušla kod doktorke Ilić u ordinaciju i tražila da joj izda potvrdu da neće da primi dete.

- Ona je to odbila. Onda smo zajedno otišle kod načelnice Jasmine Ivošević, gde je i nastao snimak. Nije mi bila namera da objavim snimak, a odlučila sam da ga objavim onog trenutka kada je načelnica rekla: „Zašto dižete frku, pa dete ne umire?” Je l’ treba da umire da bi ga lekar pregledao?! - tvrdi Cvetkoviće­va.

Ona navodi da malena Ružica boluje i od epilepsije.

- Zbog temperatur­e postoji opasnost da dobije epi-napad. Ujutru, pre nego što ću je dovesti kod lekara, krenula joj je krv na nos, a žalila se sve vreme da je boli glava. Sada smo prinuđeni da se snađemo za novac i da je vodimo privatnom lekaru, a druga opcija je da čekam osam uveče da bih je odvela u Hitnu pomoć - navodi Cvetkoviće­va.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia