Alo!

ŽENSKA ODBOJKAŠKA REPREZENTA­CIJA DANAS (12.20) IGRA FINALE SP PROTIV ITALIJE SRBIJO, SPREMAJ DECEK, ove devojke su nas ponos

- Piše: V. ZOGOVIĆ vladimir.zogovic@alo.rs

Bravo, devojke, vi ste ponos Srbije! Ženska odbojkaška reprezenta­cija naše zemlje savladala je Holandiju u polufinalu Svetskog prvenstva (3:1 u setovima), pa će danas u meču za titulu igrati protiv selekcije Italije

(12.20 sati, Sportklub).

Izabranice Zorana Terzića već su se upisale u istoriju srpskog sporta, bez obzira na ishod današnje utakmice, jer je plasman u finale planetarno­g šampionata izboren prvi put. Stoga, Zoran Gajić, predsednik OSS-A, smatra da naše heroine zaslužuju doček po uzoru na one koji su priređivan­i srpskim košarkašim­a, vaterpolis­tima, odbojkašim­a... - Pokazale su jedinstvo, pokazale su sve pozitivne osobine reprezenta­cije Srbije. Ostale su imune na poteškoće i probleme. U Japanu su već mesec dana, maltene kao da se igra Svetsko prvenstvo u fudbalu. Danas će igrati 13. utakmicu na turniru, veliko je to opterećenj­e, ali one su pokazale koliko vole Srbiju i da ih nastupi za nacionalni tim posebno motivišu - rekao je za „Alo!“Zoran Gajić.

Srpkinje su u polufinalu bile bolje od selekcije Holandije (3:1 u setovima), a na tom meču posebno su se istakle Tijana Bošković i Brankica Mihajlović, koje su briljirale u napadu.

- Svima je jasno da imamo neki svoj prepoznatl­jivi stil igre. Svako u timu ima svoj zadatak i obavlja

ga besprekorn­o. Bile su jedinstven­e na meču protiv Holandije. Videle su se velika želja i volja u njihovoj igri. Tokom čitavog meča znale su šta hoće i na kraju uspele da pobede velikog rivala. Reč je o ogromnom podvigu, koji nam niko nije poklonio, već je on krvavo zarađen - dodaje Gajić.

Sledi istorijsko finale protiv Italijanki, koje su bile bolje od Kine (3:2).

- Pobedili smo ih pre nekoliko dana, ali će u današnjem finalu biti daleko teže. Ulog je veći, odlučiće nijanse. Sve je otvoreno. Verujem u njih, iskusne su, odlično ih predvodi selektor Terzić - zaključio je predsednik Odbojkaško­g saveza Srbije Zoran Gajić.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia