Alo!

Zivot, politika, sport

-

I mam samo nekoliko prijatelja, a među njima su samo četvorica obavešteni kao i ja, a ja sam peti. Jedan je političar, a trojica su mlađi od nas (tog političara i mene). Pošto će čitati ovu skromnu kolumnicu, prepoznaće se jedan od navedenih prijatelja, jer me često zove: „Anđuse, lisice jedna“. Ha-ha. Nas petorica se uzajamno prožimamo, sve razumemo i u suštini stalno se šalimo. To nam jedino zanimanje. Pošto sve drugo znamo do u detalj. Od aktera, do događaja, pa čak i predviđamo događaje i njihove ishode.

N aime, predsednik Republike ostaje na vlasti, uz more poslova koji tek predstoje, 20 godina. Zavisno od zdravlja, i svih 30. Mislim, to znam, i znamo, pa je već dosadno da ponavljam, ali za one koji umišljaju da sve znaju, a pojma nemaju, možda ću ipak još koji put ponoviti. Koliko je meni nezanimlji­vo da ponavljam, drugima je to pak veoma, veoma zanimljivo. Dakle, to je jasno nama, koji znamo sve. Nego, da pobrojim neke događaje. Na brzinu i na gomilu. Mnogo ginu ovi pajaci po Johanesbur­gu. Ne valja se osiliti, tako obogatiti i još razmetati bezobzirno svim tim ženama, ljubavnica­ma, družbenica­ma. Ne valja.

D alje, poginuo Ante Firić, „torcidaš“, šta ti je život. Hrkman i Košprdić, istaknuti „grobari“, dolijali. Što bi rekao jedan od nas petorice najboljih i najobavešt­enijih prijatelja: „Mafijaju, mafijaju, a...“Baš tako... Vidim, Karleuša i kuća od 2,5 milki od lažnog fudbala (Bešiktaš - Kina). Zanimljivo. Dobro... Ne valja da se provocira skroman višemilion­ski narod. Ne valja mafijati. Nije lepo.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia