Alo!

I KUKAJU I BIJU

-

Treba razumeti drugu stranu političkog stola, ali ne može se razumeti njihova ljutnja što nikako da pobede na izborima i zajašu državna jasla i njihova potreba da se svaka, pa i dobra stvar, satanizuje. Šta je loše u tome što su naši bezbednjac­i (verujem dokazano) prokužili ko i sa kakvim interesima iz drugih država deluje u našoj prelepoj Srbiji? I šta je loše u tome što je jedan od glavnih bezbednjak­a (Marko, prim. aut.) javnosti Srbije poručio da čuvari nacionalne bezbednost­i to znaju? I na kraju, šta je rekao netačno?

Svuda u svetu različite službe, polutajne agencije i polujavna udruženja deluju na drugim teritorija­ma i sprovode svoje interese. Svako ima interes da (ne nešto, nego baš ciljano) „očerupa“drugu stranu. Ili na bezbednosn­om, ili na ekonomskom, ili na planu javnog mnjenja. Pa zašto sami sebe ne pogledate u ogledalo i priznate da ste, svesno ili nesvesno, namerno ili nenamerno, i sami bili instrument u rukama onih kojima je njihov narod važniji od vašeg naroda. I ne! Nije ovo šlagvort da mi prikačite „truli nacionaliz­am u interesu vladajuće partije“, već je vrlo smisleno pitanje na koje meni ne treba odgovor. Zašto sve odnekud treba da bude i jeste bolje od ovoga što je naše? I znam odgovor! Mrzite nekog ko je tu glavni. Mrzite one koji su vas prokljuvil­i. Nema problema, gospodo. Imate pravo na ljutnju, ali nemojte da se mrzimo.

Bilo je dana kada sam ozbiljno razmišljao o tome zašto su velike sile toliko moćne. Da li je reč o kontinuite­tu, makar prema spoljnom faktoru? I da! To je odgovor! Ozbiljne države, sa ozbiljnim političkim partijama, ne menjaju svoj odnos prema spoljnim pitanjima, a ovo na šta je bezbednjak upozorio, ovo subverzivn­o delovanje, jeste spoljno pitanje par excellence. Ko je taj građanin Srbije koji će stvarno poverovati da se vuk nije maskirao u baku i tako naivnu

Crvenkapic­u namamio kako bi je pojeo?

Gospodo (stvarni plaćenici), prestanite da vređate inteligenc­iju građana Srbije. Ne postoji pametniji narod na svetu!

Toliko. Hvala.

 ??  ?? Mario Spasić, Savet za monitoring
Mario Spasić, Savet za monitoring

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia