Alo!

Bog mi dao snagu da spasem dečaka

Uhvati Dečak je plakao, pokušavao je da se za bilo šta, a voda, koja nije bila mnogo jaka duboka, nosila ga je, jer je struja bila

- Piše: B. A. redakcija@alo.rs

Bilo mi je najbitnije da ga izvučem,

da ga iznesem na

suvo

„Kada sam videla dete u vodi, bilo mi je najbitnije da ga izvučem, da ga iznesem na suvo. Dečak je plakao, pokušavao je da se uhvati za bilo šta, a voda, koja nije bila mnogo duboka, nosila ga je, jer je struja bila jaka. Bogu hvala, pa je dečak sarađivao, ispružio je ruku kada sam to zatražila od njega, priča za „Alo!“Sanja Premović iz Novog Pazara, koja je pre dva dana iz reke Raške izvukla dečaka M. B. (9), koji je u reku upao dok je iz vode pokušavao da izvadi loptu.

Sanja je išla ka teretani, kao i svakog drugog dana. Ona kaže da je pošla desetak minuta ranije od kuće, toliko joj je dovoljno da stigne i presvuče se za trening. Pored obale primetila je decu koja su se igrala loptom.

- Kada sam bila na nekoliko metara od njih, jednom dečaku je lopta upala u reku, a on je krenuo za njom. Viknula sam: „Ne, stani!“ali me dečak nije poslušao. Sišao je u rečno korito, a zatim se okliznuo i pao. Deca koja su ostala na obali počela su da vrište, a ja sam skinula ranac sa leđa i pošla za dečakom - kaže Sanja i dodaje da za nekoliko sekundi uspela da izvuče dete iz hladne Raške.

- Čvrsto sam ga uhvatila za ruku i vukla ga ka obali. Bog mi je dao neku snagu. I ja sam roditelj, osetljiva sam kada je o deci reč - kaže ova hrabra žena.

- Tek kada smo izašli iz vode, osetila sam da mi je hladno jer sam bila mokra, a i dete se treslo kao prut. Dečak, kome tada nisam znala ime, niti sam ga pitala kako se zove, rekao je da živi u kući pored i ja sam ga uvela u dvorište i kazala mu da više ne izlazi blizu reke. Rekao mi je da mu roditelji nisu kod kuće kaže Sanja.

Ona je zatim krenula ka teretani, ali se nekoliko puta okretala da vidi da li je M. B. izašao iz dvorišta. Kolegama sa posla sutradan je ispričala šta se dogodilo.

Sanja se godinama bavi sportom i radi u novopazars­kom sportskom savezu. Svakodnevn­o ide u teretanu i pored reke Raške prolazi po nekoliko puta u toku dana.

- Kolega Fehim Karišik je na Fejsbuku napisao tekst o događaju, a zatim su novinari počeli da zovu Sportski savez. Razumem posao novinara, i ja delom sarađujem sa medijima, ali, ipak, publicitet mi ne prija - sramežljiv­o priča Sanja.

Devetogodi­šnji M. B. stanuje kod svojih rođaka, a roditelji su mu razvedeni i žive van Srbije.

- Dečak je često pored reke, tu se igra sa svojim drugarima i rođacima. Viđamo ga i po gradu, nekada je sam... Rođaci brinu o njemu koliko mogu - kaže komšinica ovog dečaka.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia