Alo!

Krle, plasman na EP ili letiš!

- Piše: EKIPA ALO! sport@alo.rs

Nije uspeo Mladen Krstajić da s fudbalskom reprezenta­cijom Srbije ostvari zapažen rezultat na Mondijalu u Rusiji, što mu je poslednji potrošeni kredit. Ukoliko s „olrovima“kroz Ligu nacija ili kvalifikac­ije za Evropsko prvenstvo ne izbori plasman za takmičenje na kojem nas nije bilo od 2000. godine, moraće da pokupi svoje stvari i napusti klupu nacionalno­g tima.

To je u razgovoru za portal „mondo.rs“poručio predsednik srpske kuće fudbala Slaviša Kokeza, a naš list uz dozvolu tog portala prenosi najzanimlj­ivije delove intervjua.

- Nije sporna želja da osvojimo prvo mesto u Ligi nacija i obezbedimo plasman u plej-of, ali je prioritet afirmacija što većeg broja mladih igrača koji su osvojili Evropsko i Svetsko prvenstvo. Logika je prosta - ako su bili bolji od celog sveta u svom uzrastu, nema razloga da te podvige ne ponove i sada u seniorskoj konkurenci­ji - poručio je Kokeza i nastavio:

- Selektor Mladen Krstajić je dobio zadatak da odvede reprezenta­ciju na završni turnir kontinenta­lnog šampionata i tu nema alibija. Ako uspe u tome, ostaće na klupi. U suprotnom, tražićemo novo rešenje.

Da bi „orlovima“obezbedili što veće šanse, čelnici FSS-A ozbiljno razmišljaj­u da se kandiduju za organizaci­ju plej-ofa Lige nacija.

- Ideja je sjajna. Komentaris­ali smo je u neformalni­m razgovorim­a, ali nismo još preduzeli konkretne korake. Čekamo kraj Lige nacija da se uverimo da osvajanjem prvog mesta ispunjavam­o osnovni preduslov za podnošenje kandidatur­e. Mislim da imamo i uslove i kapacitete za organizaci­ju takvog događaja.

Prvi čovek srpskog fudbala pričao je i o uvođenju visoke tehnologij­e u domaćoj Superligi.

- Sve ima svoje dobre i loše strane. Najbolji primer je utakmica sa Švajcarsko­m na SP kada nam VAR nije pomogao kod penala nad Mitrovićem. Čitav svet je video očiglednu grešku Feliksa Briha, ali ni njegove kolege iz kontrolnog tornja nisu uradile svoj posao. Šta će nam onda VAR? Mi ćemo pratiti instrukcij­e UEFA i kad oni budu uveli VAR u Ligu šampiona, i mi ćemo ga uvesti.

Predsednik FSS-A otkriva da ta investicij­a nije nimalo jeftina.

- VAR tehnologij­a je skupa. Upravo ovih dana, naši ljudi sa generalnim

sekretarom Jovanom Šurbatović­em na čelu vode razgovore sa ljudima iz UEFA i FIFA oko video i gol-tehnologij­e. Konsultova­ćemo se i s našim klubovima, stavićemo na vagu dobre i loše strane i tek tada doneti konačnu odluku. Cena je najveći problem, ali ima tu još jedna stvar, pitanje je koliko ćemo često biti u situaciju da nam je tehnologij­a zaista neophodna poručio je Kokeza.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia