Alo!

ONE NAMA ZLATO, mi njima kolače!

Baka zauzela mesto u fotelji još u pet ujutro! Sestra Petra već sprema svečani ručak. Suze radosnice uz himnu „Bože pravde“

- Piše: VLADIMIR ZOGOVIĆ vladimir.zogovic@alo.rs

Brankicu Mihajlović, primača servisa svetskog šampiona, preko malih ekrana bodrila je gotovo čitava uža familija, a kada je Srbija u finalu osvojila poen vredan titule, mnogi od njih su pustili suzu radosnicu.

A kako je sve to izgledalo u Brankičino­m domu u Brčkom, za „Alo!“

priča njena rođena sestra Petra.

- Baka je prednjačil­a u slavlju. Čim se probudila, u pet ujutro, zauzela je mesto ispred televizora i čekala meč s Italijom. Vrištala je

od sreće kada je Srbija osvojiposl­ednji la poen - otkriva Petra i dodaje da finale Svetskog prvenstva nije bilo za one sa slabim srcem.

- Svi smo zaplakali! Suze radosnice su same krenule. Tet-

ka je posebno emotivna, ona je prva počela, a za njom ja, tata i mama. Prilikom intoniranj­a himne „Bože pravde“baš sam se naježila. Emotivan momenat. Veoma smo ponosni, ne mogu rečima da opišem osećaj sreće - dodaje Brankičina mlađa sestra.

Otkrila je i šta je naša odbojkaška heroina tražila od nje u razgovoru od pre nekoliko dana.

- Nisam joj tražila nikakav poklon, kao ni ostatak porodice. Dovoljno je što nam donosi zlatnu medalju sa SPA. Međutim, ona je imala neke zahteve od mene, tražila je da joj se spremi omiljena hrana. Kaže, uželela se sprske kuhinje. Takođe, moraću da joj spremim neke kolače koje znam da obožava. Ma, počastićem­o celu reprezenta­ciju Srbije uz osmeh će Petra Mihajlović.

 ??  ??
 ??  ?? Porodica Mihajlović tokom istorijsko­g finala
Porodica Mihajlović tokom istorijsko­g finala

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia