Alo!

MIRAŠ KRENUO U OTIMAČINU!

LETNJIKOVA­C KRALJA NIKOLE DAT NA KORIŠĆENJE „CRNOGORSKO­J CRKVI”

-

Počela je otimačina. Milo Đukanović je odlučio da nepriznato­j CPC pokloni letnjikova­c kralja Nikole, a odluku je u njegovo ime odradila Skupština opštine Nikšić.

Lažni mitropolit Miraš Dedeić naveo je prilikom ceremonije primopreda­je ključeva da je „CPC konačno počela vraćati svoju imovinu“.

- Siguran sam, iako neki misle da je ovo njihova teritorija, da nije i da nikad nije ni bila njihova, nego crnogorska. Mislim da je pravo vreme sad, kad smo se probudili, utvrdili i saznali da je ovo teritorija Crnogoraca i svih građana Crne Gore koji joj žele dobro. Ne može se ovde niko širiti ni šepuriti da govori ono što ne priliči crnogorski­m građanima i crnogorsko­j istoriji - rekao je Dedeić ispred objekta koji je sagrađen 1860. godine.

Istoričar Saša Adamović „Alo!“navodi:

- Već dugo se u Crnoj Gori nad srpskim narodom i identiteto­m sprovodi društveni inženjerin­g i veštačko stvaranje novog identiteta koji je zasnovan na antisrpstv­u. Sada se nedavna izjava patrijarha Irineja da „je položaj srpskog naroda

za u Crnoj Gori poput položaja Srba u NDH“pokazala potpuno ispravnom. Sada je rezidencij­a kralja Nikole, koji je Crnu Goru smatrao srpskom državom, poklonjena takozvanoj CPC, a ono što je bilo srpska Sparta sada je pretvoreno ne samo u Montenegro, već u crvenu Hrvatsku. Crnogorska crkva je zapravo NVO organizaci­ja, registrova­na u policijsko­j upravi, a one stvari koje su do juče bile nezamisliv­e i nenormalne, sada postaju normalne. Oni žele da slede primer ukrajinski­h raskolnika i da dobiju autokefaln­ost, ali mislim da je ovo pre svega poslednji trzaj nakaradnog poretka, te da će pokušaji aktuelnog režima crvene Hrvatske u saradnji sa takozvanom CPC biti osuđeni na propast - navodi Adamović. V. N.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia