Alo!

Beskućnik hteo da otme dete?

Uhapšen je Atila Tot, koji je poveo devojčicu u prodavnicu da kupe hranu, ali je nije vratio kući puna 24 sata

- Piše: MIROSLAVA OBADIĆ redakcija@alo.rs

Potraga za Erikom Čordaš (9) iz Sente juče je podigla policiju na noge, a završena je pronalasko­m nestale devojčice i hapšenjem beskućnika Atile Tota (56) zbog sumnje da je izvršio otmicu! On se sumnjiči da je odveo maloletnic­u da kupe hranu, ali da je nije vratio kući. Osumnjičen­om je određeno zadržavanj­e do 48 sati, posle čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Subotici.

Devojčica je nađena juče na Železničko­j stanici u Senti, a od kuće je otišla u subotu ujutro da s Atilom kupi hranu. Nestanak je prijavio njen otac, juče ujutro, jer se devojčica nije vratila kući posle odlaska s Atilom.

Erika Čordaš je odmah zdravstven­o zbrinuta u bolnici u Senti, a uključeni su i zaposleni Centra za socijalni rad iz tog mesta. Iz Policijske uprave u Kikindi juče tokom dana saopšteno je da je devojčica u dobrom zdravstven­om stanju i da nema vidljivih povreda.

Prema rečima Erikinog oca, Atila je prespavao u njihovoj kući, a u subotu je s devojčicom krenuo da kupe hranu, ali više se nisu vratili.

- Prespavao je kod nas u fotelji, a u subotu ujutro me je pitao da pustim Eriku da ide s njim u prodavnicu da kupe namirnice. Obećao je da će se na salaš vratiti do 14 sati. Međutim, kada je počeo da pada mrak, uhvatila me je panika i otišao sam u policiju da ga prijavim - kaže Šandor Čordaš.

Građani Sente u neverici kažu za „Alo!“da su ovakve i slične situacije skoro svakodnevn­e.

- Čuli smo da je nestala devojčica. Stvarno ne možemo da verujemo da se posle nestanka Barbare Vitez desio sličan događaj u našem mestu. U poslednjih četiripet godina učestali su nestanci devojčica i skakanja sa mosta na Tisi, pa smo i sami iznenađeni. Ne znamo šta se dešava. Ovako nije bilo pre 20 godina, ali je strašno i čudno da je Senta na takvom glasu - pričaju meštani Sente.

Osim Policijske uprave u Senti i Subotici, u potragu za nestalom devojčicom bili su angažovani pripadnici MUP-A u gotovo svim opštinama na severu Vojvodine, kao i pogranična policija. Sve do trenutka njenog pronalaska, bile su pojačane kontrole na graničnim prelazima ka Mađarskoj i Rumuniji. Alarmirani su svi građani, a iz policije je saopšteno da je nestala devojčica na sebi imala plave helanke, crvenu majicu, zelene baletanke i šareni džemper.

Kako „Alo!“nezvanično saznaj e , Atila je povratnik iz zatvora. Kako i zašto se našao u kući porodice Čordaš na periferiji Sente i da li je imao nameru da kidnapuje devojčicu, biće predmet dalje istrage. Kuću Čordašovih, do pronalaska devojčice, juče je čuvala policija.

Obećao je da će se na salaš vratiti u subotu do 14 sati,

Erikin otac

 ??  ?? Erikin otac: Šandor Čordaš
Erikin otac: Šandor Čordaš
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia